Test: MSI Summit E13Flip

TØFF: Summit E13 er en glimrende bedrifts-bærbar som skiller seg fra mengden. (Foto: MSI)

Ikke business as usual

MSI har blandet det beste fra business og design.

Noen bærbare er akkurat nok annerledes til at de skiller seg ut. Noen ganger slår det katastrofalt ut, med nye løsninger og ideer som simpelthen ikke funker. Andre ganger, som med MSIs Summit E13 er kompromisset mellom det å være annerledes, og det å være stabil helt perfekt.

Summit E13 er i bunn og grunn en bærbar for forretningen, med en 2-i-1 formfaktor vi er blitt rimelig kjent med etter hvert. MSI har valgt versjonen der skjermen kan brettes bak tastaturet for å bruke den som et slags nettbrett. Løsningen i seg selv fungerer greit nok, selv om vi enda ikke er helt overbevist om hvor mye den faktisk brukes som nettbrett rundtomkring.

Skiller seg ut

Det som skiller E13 ut er i utgangspunktet designet. Både fargen, som er mørk med aksenter i kobber, samt de rette kantene gir den et industrielt preg vi liker veldig godt. Skjermen er i et 16:10-format, noe vi typisk ser i bedriftsbærbare og som utvilsomt gjør den bedre til dokumenter og scrolling på nettsider.

Summit E13 blander seg inn blant konkurrenter som Spectre 360 fra HP og selvsagt Dell XPS 13.

Tydelige bedriftsgrep i E13 er at den har en dedikert knapp til å skru av kameraet, samt en fingeravtrykksleser under tastaturet som er responsiv og enkel i bruk. Når det kommer til porter er den godt utstyrt med hele fire USB-porter, hvorav to er USB4 type-C som da støtter thunderbolt og en litt overraskende (men velkomment) en USB type-A. Den andre siden har en USB3.2 type-C samt hodetelefonport. Godt utstyrt med andre ord.

Kraftig

Under panseret finner vi en i7-1185G7, en 11. generasjons Tiger Lake variasjon som vi også har sett i Dells meget kapable XPS 13. En 1 terrabyte SSD og 32 gigabyte ram hjelper den utvilsomt i ytelsestestene vi kjørte, og grafikkbrikken fra Intel (Iris Xe) gjør en litt overraskende god jobb. Nå er ikke dette en spill-PC, langt ifra, men vi kunne likevel kjøre det litt aldrende FarCry 5 med akseptabel oppløsning og oppdateringsfrekvens, og fikk til tider imponerende resultater i 3DMark.

Selv om byggekvaliteten generelt er meget bra opplevde vi skjermlokket som litt tynt, og dette beveget seg også en del når vi tastet i vei med pc-en på fanget. Dette henger litt sammen med at skjermen kan vris trinnløst bak tastaturet, men greit å tenke på om du har den uvanen av å løfte pc-en i skjermen. Skjermen er god og lyssterk, og 16:10-formatet er glimrende å jobbe på.

Tastatur og penn

Tastaturet i seg selv oppleves kanskje som litt mykt, men størrelsen og oppsettet fungerer godt gjennom en hel arbeidsdag. Pekeflaten er stor og god i bruk, med lite dødsoner i kantene. MSI tilbyr også en medfølgende penn, som fungerte godt. Det er smått skuffende at den ikke lades trådløst, siden den kan festes magnetisk til pc-en, men tilgivende da vi kan bruke den samme 65W USB-C-laderen som følger med. Pennen registrerte forøvrig hele 1.5cm fra skjermen; kanskje i høyeste laget om du planlegger å bruke den aktivt til å ta notater, men eller fungerer den godt.

Batteritiden er litt com forventet av en pc i denne klassen, men rett rundt ti timer er samtidig svakere enn et par av konkurrentene. I typisk jobb-bruk klarte den seg fint ut dagen med litt jobbing på kvelden.

Konklusjon

E13 blander seg inn blant konkurrenter som Spectre 360 fra HP og selvsagt Dell XPS 13. Utover utseendet skiller den seg ikke voldsomt fra disse, men MSI kan likevel skilte med en gjennomført, godt bygget og akkurat annerledes nok maskin som gjør at den kanskje er et lite hestehode foran. Kombinasjonen av design og ytelse er glimrende, og med en pris på rett rundt 19.000 (vi har sett denne på salg til rundt 16.000) er det ikke så vanskelig å anbefale denne.