FIN MIKS: Lenovos nye Miix 320-PC med avtakbar skjerm. (Foto: Lenovo)

Lenovo med alt i mobilt

Bærbar pc med avtakbar skjerm, to hybrid-pc-er, fire nettbrett og to mobiler. Lenovo hadde med seg nesten alle mobile formfaktorer til Barcelona.

Nye mobiltelefoner står i fokus på Mobile World Congress, den store mobilmessen som går av stabelen i Barcelona denne uken, men den mobile hverdagen til både folk og bedrifter består av mye annet mobilt utstyr også. Under slagordet «Different is better» ønsker Lenovo åpenbart å vise at selskapet er en allsidig leverandør av mobile løsninger og produkter.

Avtakbar design

For eksempel lanserer Lenovo nå sin nye Miix 320, en bærbar Windows 10-pc med tastatur i full størrelse i en lett og avtakbar design.

Miix 320 kan brukes som en vanlig bærbar pc med 10,1-tommers skjerm. Da veier den 1,02 kg. Men hvis man tar av skjermen og bruker denne som et rent nettbrett, har man fått redusert vekten til 550 gram.

Lenovo lover opptil 10 timers batteritid og hevder i pressemeldingen at man kan se på en full sesong av Game of Thrones på Miix 320 uten å lade batteriet.

Enheten kan for øvrig utstyres med LTE/4G-SIM-kort.

Maskinen er utrustet med en Intel Atom 5X-prosessor, Intel HD-grafikk, opptil 4 GB internminne og opptil 128 GB flashlagringsplass. Skjermoppløsningen er Full HD – 1920 x 1200 piksler.

Lenovo Miix 320 kommer i salg fra april.

Nye Yoga-modeller

Lenovo kommer også med to nye Yoga-modeller. Dette er bærbare pc-er av hybridtypen, der man altså kan vri skjermen rundt og bruke maskinen som nettbrett, men fortsatt med skjerm og tastaturenhet hengende sammen. Eller maskinen kan stilles opp i «teltmodus» – kjekt når man vil kjøre en presentasjon eller når to eller flere skal se en film sammen.

Det er tre nye Yoga-modeller som lanseres nå.

Den ene er Yoga 720, en kraftig 15-tommers bærbar PC med Intel Core i7-prosessor, Nvidia Geforce GTX 1050-grafikk, Thunderbolt 3 og batteritid på opptil ni timer.

YOGA: Nye hybrid-PC-er fra Lenovo i Yoga-familien, her 15-tommersutgaven av Yoga 720. (Foto: Lenovo)

Ønsker man en slankere modell, kan man få Yoga 720 med 13-tommers skjerm. Den er 14,3 mm tykk, eller 17 prosent slankere enn forrige modell.

En noe rimeligere løsning er den nye 14-tommers Yoga 520.

Yoga 720-modellene vil bli tilgjengelig i april, mens Yoga 520 kommer i salg noe senere, i juli.

Fire nye nettbrett

Hele fire nye nettbrett er med på Lenovos Barcelona-liste, med modeller og løsninger myntet både på jobb og familieliv.

FIRE NYE NETTBRETT: Lenovo lanserer fire nye nettbrett i Tab 4-familien i Barcelona. (Foto: Lenovo)
FIRE NYE NETTBRETT: Lenovo lanserer fire nye nettbrett i Tab 4-familien i Barcelona. (Foto: Lenovo)

Lenovo Tab 4 8 og Tab 4 10 har begge doble høyttalere og Dolby Atmos-lyd, mens Lenovo Tab 4 8 Plus og Tab 4 10 Plus har Full-HD-skjerm, kraftigere prosessorer og opptil 12 timers batterikapasitet.

Nettbrettene kan utstyres med ekstrapakker som gjør dem enten mer barnevennlig eller mer jobbfokusert, med optimalisering av både maskinvare og programvare. De to pakkene som Lenovo tilbyr nå, heter henholdsvis Kid’s Pack og Productivity Pack.

Alle nettbrettene vil være tilgjengelige i slutten av mai.

To nye smartmobiler

Lenovo kunne jo ikke være dårligere enn de andre mobilprodusentene på Barcelona-messen og hadde også med seg nye mobiler. I år ble det to nye, under Lenovos mobilmerkevare Moto G.

De to nye modellene er Moto G5 og Moto G5 Plus, som begge kommer på markedet allerede i mars.

Begge mobilene har metalldesign og kraftige octa-core-prosessorer. Lenovo lover lang batteritid og byr på fingeravtrykksleser og avanserte kamerafunksjoner.

G5 har Snapdragon 430-prosessor på 1,4 GHz, 3 GB internminne og 16 GB innebygd lagringsplass, som kan utvides med MicroSD-kort på opptil 128 GB. Skjermstørrelsen er fem tommer med 1080p Full HD-oppløsning. Hovedkameraet er på 13 megapiksler med lysstyrke f/2,0, mens selfiekameraet er på fem megapiksler.

Moto G5 Plus har skjerm på 5,2 tommer, kraftigere Snapdragon 625-prosessor på 2 GHz, 3 GB internminne og 32 GB intern lagring, med MicroSD-kortplass. Også denne modellen har 1080p Full HD-skjermoppløsning. Hovedkameraet er på 12 megapiksler med lysstyrke f/1,7. Selfiekameraet er som som på G5. Begge modellene har fasedetekterende autofokus.