TEST: Multicom KHLB2 - Lett, småsint og rimelig spillbærbar

Spillbærbare trenger ikke å koste en formue, bare du er villig til å jenke litt på kravene.

Publisert Sist oppdatert

For noen skarve tusenlapper kan du i dag få en bærbar pc som duger til det aller meste av oppgaver. Er du derimot en av dem som liker å spille på pc-en, må du normalt sett regne med å minst doble prisen for å få noe som duger.

De mest hardbarkede spillerne sverger fortsatt til stasjonære pc-er, men markedet for bærbare spill-pc-er har vokst betraktelig de siste årene. Normalt må du regne med å betale rundt 10 000 kroner for en grei spillbærbar.

Denne gangen har vi tatt en titt på en spillbærbar fra Multicom til så vidt over 7 000 kroner. Ikke bare er den billig, den er også sprek nok til at du kan nyte de aller fleste spill på den, om du bare jenker litt på kravene til detaljene i de nyeste spillene.

Lett og småsint

Mulitcom KHLB2 er relativt lett og slank. Pen er den også. Faktisk ble den umiddelbart godkjent av både samboer og hennes venninner, noe som på langt nær er alle bærbare pc-er forunt.

Selve skjermlokket og rammen rundt skjermen er i svart, blank plast, og ser stilig ut. Vi mistenker at den fort kan bli offer for godt synlige fingermerker og små riper. Området rundt tastaturet er i matt, sort og ruglete plast som gjør at pc-en ser ganske tøff ut. Byggekvaliteten virker god.

Vår testmodell var utstyrt med de enkleste delene Multicom leverer KHLB2 med, slik at vi kunne undersøke hvor god spillbærbar man kan få for rundt 7 500 kroner (pris uten operativsystem).

Prosessoren var en Intel Core 2 Duo P8600 på 2,4 gigahertz, kombinert med Intels PM45 Express-brikkesett. Dette er en tålelig rask prosessor som bør holde greit til selv litt tyngre bruk. Ellers var maskinen utstyrt med 2 gigabyte DDR3-minne på 1 066 megahertz og en Ati Radeon HD 4650 grafikkbrikke med 512 megabyte minne. Denne grafikkbrikken er hakket raskere enn Nvidia Geforce 9600M GT, som mange litt rimeligere spillbærbare er utstyrt med.

Det er mulig å velge både raskere prosessor og mer minne på pc-en. Det er også mulig å velge en noe større harddisk enn det som satt i vår testmodell, som var på beskjedne 160 gigabyte.

Per i dag er det kun mulig å få levert maskinen med 1 366 x 768 punkters oppløsning på den 15,6 tommer store skjermen. Skjermen har blank overflate og led-bakbelysning. Kombinasjonen av de to gjør at skjermen fremstår som svært god og lyssterk.

Les mer om ytelsen, samt vår konklusjon på neste side.