TEST: Multicom Kunshan P150 - Rå bærbarytelse til en pen pris

Multicom slår til med en virkelig sprek spillbærbar, uten at det koster deg både skjorta og buksa.

Publisert Sist oppdatert

Om ikke denne koster deg både skjorta og buksa, må du nok i alle fall regne med at en av dem går tapt. Multicom Kunshan P150 koster fra like over 12 000 kroner, og ut fra spesifikasjonene er den allerede da en relativt dugendes maskin. Vi valgte en litt mer spenstig konfigurasjon, og endte opp med en pris på like over 18 000 kroner.

Det er noen år siden de første spillbærbare kom, en naturlig utvikling, gitt at bærbare nå har langt større markedsandel enn stasjonære maskiner. De aller fleste seriøse spillerne velger nok fortsatt en stasjonær pc, da det gir bedre ytelse for pengene. Samtidig er det de som vil ha en spill-pc de kan ta med seg uten å måtte pakke hele bilen full av utstyr når de skal til en kompis eller på LAN.

Selv de enkleste spillbærbare er ofte både sprekere og barskere enn vanlige konsumentmodeller – og noe dyrere. Velger du å legge enda litt mer penger i en spillbærbar får du ytelse som nærmer seg selv relativt kraftige, stasjonære spill-pc-er. Det er tilfelle for Multicom Kunshan P150.

TEST:

Alienware M17x R3 - Passelig brutalt

 

Nøytral råskap

Multicom Kunshan P150 er litt ulv i fåreklær. Designen er ren og enkel, med matt sort farge. Det er tross alt ikke alle som vil ha knæsje farger, blinkende lys og ekstrem design. I det hele tatt er den ganske anonym.

Maskinen er utstyrt med skjerm på 15,6 tommer med oppløsning på 1920x1080. Det er en oppløsning vi liker godt, og som gir en god arbeidsflate til vanlig bruk, samt mulighet for høy oppløsning i spill. Du kan velge om du vil ha maskinen levert med matt eller blank skjermoverflate.

Innvendig er Multicom Kunshan P150 godt utstyrt. Prosessoren i vår testede modell var en Intel Core i7 2820QM på 2,3 gigahertz, den samme som satt i Alienware M17x R3-modellen vi har testet. Prosessoren kan under visse forutsetninger klokke seg opp til 3,4 GHz. Dette er kombinert med 4 gigabyte minne og en Nvidia Geforce GTX 485M-grafikkprosessor. Det er mulig å oppgradere til 8 gigabyte minne, noe som koster 450 kroner ekstra, og som vi anbefaler. Vår testmodell ble levert med en hybriddisk på 500 gigabyte, det gir noe bedre ytelse enn med en tradisjonell harddisk, samtidig som man får kurant med lagringsplass.

Det er også mulig å få maskinen levert med AMD Radeon HD 6970 grafikkprosessor. Ytelsen vil være noen prosent lavere enn, men så pass lite at du neppe vil merke det i praksis. Det du imidlertid vil merke er at det senker prisen med hele 2 200 kroner. Du har også muligheten til å velge den noe svakere Geforce GTX 460M, som kan gjøre en grei jobb om du ikke er veldig kravstor.