TEST: Multicom Kunshan P150E - Oppdatert testvinner

Multicom har oppdatert Kunshan P150E med både Ivy Bridge og splitter ny grafikkprosessor.

Publisert Sist oppdatert

Da vi testet Kunshan P150 fra norske Multicom i fjor, klarte den blant annet å tukte en Alienware-bærbar til nesten dobbelt pris. For en levelig pris fikk du både kraftig Core i7-prosessor og toppmodellen Geforce GTX 485M-grafikkprosessor.

Nå er pc-en tilgjengeig i en oppdatert versjon, Kunshan P150E. Nytt er blant annet Intel Ivy Bridge og nyeste generasjon Geforce til bærbare, i form av en Intel Core i7-3720QM-prosessor på 2,6 gigahertz og Geforce GTX 675M grafikkprosessor med 2 gigabyte dedikert grafikkminne. Maskinen vår var utstyrt med en Intel 520 SSD på 180 gigabyte og 16 gigabyte minne. For å spare batteri kan du svitsje over til grafikkfunksjonen som er integrert i prosessoren.

TEST:

Asus G75VW - Tøff spillbærbar med Ivy Bridge

 

Gromdelene har imidlertid en negativ effekt på støynivået. Til vanlig har Kunshan P150E lavt støynivå, men ved tyngre bruk, for eksempel spilling, vil du høre kjøleviftene godt. Fordelen er at pc-en aldri blir spesielt varm.

Konfigurer etter eget ønske og lommebok

Rent designmessig er det ikke endringer å snakke om fra forrige versjon av Kunshan P150. Det er barskt uten å virke overdrevet. Pc-en er dekket i gummiert plast i mørk grå. Skjermen på 15 tommer har en oppløsning på 1920x1080 piksler. For 600 kroner er det mulig å oppgradere skjermen til en variant som dekker enda større del av fargespekteret. Begge skjermene har matt overflate.

Som med Multicoms andre bærbare pc-er er det mulig å selv konfigurere innmaten etter eget ønske, og etter egen lommebok. Har du behov for ekstrem ytelse, og har råd til det, kan du for eksempel oppgradere til en Intel Core i7-3920XM Extreme for 6 000 kroner. Det er også mulig å velge både svakere Geforce grafikkprosessor eller en kraftigere Radeon HD 7970M grafikkprosessor.

 

Vår testmaskin var kun utstyrt med SSD på 180 gigabyte, noe som gir litt lite plass om du vil installere en del programmer og spill, for ikke å snakke om å lagre andre data. Det er mulig å få maskinen levert med vanlig harddisk, hybriddisk eller mSATA SSD. Sistnevnte lar deg ha vanlig harddisk i tillegg. Det følger dessuten med en adapter som lar deg fjerne den optiske stasjonen og erstatte den med en harddisk. Med enkleste oppsett ender prisen på like under 12 900 kroner. Velger du å fleske til med alle de heftigste bitene ender prisen på like over 30 000 kroner.

God ytelse til normal bruk

Vi har kjørt våre normale tester på maskinen, i tillegg til å bruke den til forskjellige oppgaver. Med en kraftig Core i7-prosessor, rikelig med minne og en rask SSD er Multicom Kunshan P150E en pc som takler de fleste oppgaver du setter den til uten videre problemer.

TEST:

Qpad OM-75 Pro Gaming Optical Mouse - Tilbake til fremtiden

 

Vi kjørte blant annet tester i PCMark Vantage og PCMark 7. I førstnevnte endte vi med et sluttresultat på 21 500 poeng. Det er det til nå beste resultatet vi har fått med denne testen.

Noe av det samme opplevde vi da vi testet med PCMark 7. Her har vi imidlertid ikke et like bredt sammenligningsgrunnlag, men et sluttresultat på 5 200 poeng må sies å være meget bra. Til sammenligning endte for eksempel splitter nye, og noe rimeligere, Asus G75VW opp med et resultat på omtrent 3 100 poeng.

Multicom Kunshan P150E er altså en pc du trygt kan bruke til selv tunge jobber.