TEST: Multicom Kunshan W880 - Sint, men sivilisert

Selv med firekjerneprosessor og kraftigste Geforce-grafikk er denne maskinen overraskende sivilisert.

Publisert Sist oppdatert

Forrige gang vi testet en spillbærbar fra Multicom var det en modell med to Geforce GTX 285M-grafikkprosessorer og en kraftig Intel Core i7-prosessor. Ytelsen var av det svært hissige slaget. Maskinen var imidlertid både stor og tung, som er litt kjedelig om man har tenkt å frakte den mye med seg. Det føltes også litt stusselig å gå glipp av DirectX 11, som allerede var tilgjengelig i bærbare via AMDs Mobility Radeon HD 5000-serie.

Denne gangen har vi testet Multicoms nye toppmodell, Kunshan W880. Skjermen er på 17,3 tommer, mot 18,4 tommer i X8100, og vekten redusert fra 5,6 til fire kilo. Det er nok til at man merker det godt om man planlegger å flytte på pc-en. Det er fortsatt ikke en pc vi anbefaler å frakte med seg hver dag, men det er ikke fullt så stor risiko for at du må oppsøke kiropraktor om du velger å ta den med deg på tur i ny og ne.

LES OGSÅ:

TEST: Multicom Kunshan X8100 - To av de sprekeste, takk

 

Bortsett fra noe mindre størrelse og lavere vekt er det mye felles mellom de to maskinene. Designen er relativt lik, med relativt maskulin, men samtidig ikke alt for brautende design. Det går i sort, med matt sort på både skjermlokket og rundt tastaturet, samt en smal metallramme rundt maskinen. Vi liker det slik, fremfor pc-er med alt for støyete og skrikende design.

Hissige komponenter

Om den ser litt anonym ut på utsiden, er komponentene i maskinen alt annet. Vår testmodell var utstyrt med Intel Core i7 820QM med fire kjerner og klokkehastighet på 1,73 gigahertz. Via Intels Turbo Boost-teknologi kan den klokkes opp til 3,06 gigahertz ved behov. Grafikken ble håndtert av toppmodellen fra Nvidia, en Geforce GTX 480M-grafikkprosessor. Dette er en svært kapabel grafikkprosessor som ikke står mye tilbake for kraftige løsninger til stasjonære pc-er, og gir svært god ytelse i de aller fleste spill. Det var denne gangen kun en grafikkprosessor, mot to i forrige toppmodell fra Multicom. Geforce GTX 480M er imidlertid markant sprekere enn GTX 285M, samt at den har støtte for DirectX 11.

Ellers hadde pc-en 4 gigabyte minne, Intel X25-M SSD på 80 gigabyte og en lagringsdisk på 320 gigabyte. Siden vi fikk pc-en til test har 80 gigabyte SSD-en blitt erstattet av samme modell med 160 gigabyte lagringsplass, som koster noe mer. Vi hadde gjerne sett at man fortsatt kunne velge modellen med 80 gigabyte, da det vil være tilstrekkelig for mange. Det er mulig å få maskinen levert med både mer minne, opp til 8 gigabyte, og større harddisker.

Ved å velge SSD som systemdisk, og også å installere spill og programmer på ssd-en, vil man få en markant ytelsesforbedring, kontra det å bruke en vanlig harddisk. Det koster imidlertid en god del ekstra, så her må man veie pris opp mot behovet for ekstra ytelse og raskere lastetider.

LES OGSÅ:

TEST: Asus G73J - Stor og stealth-inspirert

 

Vi har spilt en god del Battlefield Bad Company 2 på Multicom W880, og her hadde vi god nytte av SSD-en. Med spillet installert på SSD lastet nye baner veldig raskt, noe som gjorde at vi var inne i kampen i god tid før de fleste andre spillerne. SSD-en ga altså ikke bare bedre ytelse, det ga også en klar taktisk fordel i spill.

Skjermen på 17,3 tommer er relativt stort til en bærbar pc å være, men passer en spillbærbar godt. Oppløsningen er på 1 920 x 1 080 piksler, som gir god arbeidsflate i vanlige programmer, samt mulighet for høy oppløsning i spill. Takket være en svært kraftig grafikkprosessor merket vi få, om noen, problemer med å kjøre spillene i denne oppløsningen. Aberet med en slik stor skjerm er selvsagt at pc-en ellers også blir stor.