BÆREKRAFTSJEF: GlobalConnect har ansatt Johanna Olesen som Sustainability Manager. Ansettelsen kommer som et resultat av et strategisk initiativ, der GlobalConnect skal sikre vedvarende fokus på bærekraft fra A til Å på tvers av konsernet. (Foto: GlobalConnect)

GlobalConnect ansetter bærekraftsjef

Johanna Olesen er ansatt som Sustainability Manager med et pan-nordisk bærekraftsansvar.

Publisert Sist oppdatert

Johanna Olesen har en MBA i Strategic Carbon Management og har mer enn 15 års erfaring med bærekraftarbeid og innovativ endring for industri og organisasjoner.

Nå blir hun bærekraftsjef i GlobalConnect.

Den nyopprettede stillingen er en del av GlobalConnects bærekraftstrategi, satt i 2020 som baserer seg på FNs globale bærekraftsmål, Agenda 2030. GlobalConnects prioriteringer er å redusere digitale ulikheter ved å koble Norden ytterligere sammen med fiberbasert infrastruktur, redusere karbonutslipp og forbedre mangfold og likestilling i selskapet.

– Jeg er veldig glad for å kunne jobbe i GlobalConnect, som har spilt en nøkkelrolle i digitaliseringen av samfunnet og muliggjort bærekraftig vekst i Norge og Norden i flere tiår. Med et omfattende fibernettverk som betjener både bedrifter og forbrukere over hele Nord-Europa er arbeidet svært viktig for mange, og jeg ser virkelig frem til å lede selskapets bærekraftarbeid, sier Olesen.

Olesen, som startet 1. august, kommer fra stillingen som strategi- og innovasjonskonsulent hos Öresundskraft i Sverige.