EKSPANDERER: Oppkjøpet gir Basefarm tilgang til nye og etterspurte tjenester, sier  Fredrik Ohlsén i Basefarm. (Foto: Basefarm)

Basefarm kjøper tysk skyleverandør

Med oppkjøpet av The Unbelievable Machine Company vil Basefarm markere seg kraftigere i det europeiske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Basefarm forteller i en pressemelding at de har kjøpt det Berlin-baserte selskapet The Unbelievable Machine Company eller *um som de også kaller seg. De er leverandør av big data, sky- og driftstjenester i Tyskland og Østerrike innen.

Med oppkjøpet utvider Basefarm sitt nedslagsfelt fra Norge, Sverige og Nederland til Tyskland og Østerrike.

Nye verdiøkende tjenester

Virksomhetene får totalt en årlig omsetning på cirka én milliard kroner. Med oppkjøpet vil Basefarm kunne tilby big data-tjenester, i tillegg til skytjenester, sikkerhetstjenester og avansert drift.

Oppkjøpet er støttet av ABRY Partners, som er hovedaksjonæren i Basefarm.

Det tyske selskapet vil fortsatt operere under eget merkenavn i Tyskland og Østerrike. Deres administrerende direktør i fortsetter som landsjef for Tyskland og Østerrike og vil tilhøre konsernets ledergruppe.

Fredrik Ohlsén, konsernsjef i Basefarm sier han er svært fornøyd med å kunne innlemme The Unbelievable Machine Company i Basefarm-familien:

– Vi ser en økende etterspørsel etter denne typen tjenester hos våre kunder. På samme måte som hos Basefarm, har de fokus vært på å bidra til at kundene deres lykkes, og lagt vekt på betydningen av de ansatte som part i selskapets utvikling. Dette passer som hånd i hanske med Basefarms kultur, så jeg har stor tro på at dette er en perfekt match.