DYR HØYHASTIGHET: - Vi mener høyhastighets nettforbindelser er overpriset i det norske markedet, sier teknologidirektør Arve Paalsrud i Bayonette. (Foto: Kenneth Christensen)
DYR HØYHASTIGHET: - Vi mener høyhastighets nettforbindelser er overpriset i det norske markedet, sier teknologidirektør Arve Paalsrud i Bayonette. (Foto: Kenneth Christensen)

Sammen om hybrid nettsky

Bouvet åpner ny skalerbar hybridsky basert på skytjenester fra Bayonette.

Bayonette har bygget en solid infrastruktur med fiberringer som dekker store deler av det sentrale østlandet. I dette nettet står flere datahaller som tilbyr forskjellige driftsmodeller, sikkerhet og tilgjengelighet.

Selskapet priser kapasitet på en helt annen måte enn konkurrentene i markedet, som det heter i en melding.

- Vi mener høyhastighets nettforbindelser er overpriset i det norske markedet, sier teknologidirektør Arve Paalsrud i Bayonette i en melding. 

Det er da også årsaken til at konsulentselskapet Bouvet har lansert en ny og skalerbar hybridsky basert på Bayonettes skytjenester. Slik Bouvet ser det, kunne ikke denne infrastrukturen kunne vært realisert hos noen av konkurrentene slik det er i dag.

- Vi har nå samme kapasitet mot Bayonette som vi har internt på datarommet til en vesentlig lavere pris, sier it-sjef Kristian Hovind i Bouvet.

Backup og failover

Bouvet bruker foreløpig løsningen til off-site backup, og til failover ved driftsavbrudd, men tilbyr også kunder muligheten til å sette opp driftsmiljøer i datahallene til Bayonette i stedet for å skalere opp eget datasenter.

Siden tjenestene ble lansert for omlag to år siden, har da også Bayonette gradvis bygget seg opp i bedriftsmarkedet. Selskapet mener denne nye avtalen med Bouvet bekrefter at selskapet tenker riktig rundt infrastruktur og hybridsky.

- Bouvet er et betydelig og børsnotert teknologiselskap. Vi er en nykommer med utradisjonell prising av kapasitet og ytelse. For oss er denne avtalen en bekreftelse på at vi tenker riktig, avslutter Paalsrud.