OPPLØSNINGEN ØKER: Endelig begynner LCD-skjermene å få skikkelig oppløsning. (Foto: Istockphoto)

LCD-test: Fire med høy oppløsning

Er du på jakt etter ny skjerm, har du sjelden hatt så mange valgmuligheter som nå.

Denne gangen har vi tatt for oss fire forskjellige skjermer som kan passe godt på kontoret, være seg du er på jakt etter en «liten» skjerm med høy oppløsning, eller en stor skjerm med enda høyere oppløsning. Eller om du er på jakt etter én virkelig stor skjerm som kan erstatte to skjermer i bredden.

Vi har siden LCD-skjermene gjorde sitt inntog klaget på at de i de aller fleste tilfeller har hatt for lav oppløsning. En skjerm på 20 til 24 tommer har hatt langt lavere punkttetthet enn en god CRT-skjerm (sånn stor, gammel bilderørssak vi brukte før).

Heldigvis har det i løpet av de siste par årene begynt å skje noe med oppløsningen på LCD-skjermer, og en av skjermene vi har testet denne gangen er noe vi har etterlyst i mange år.

Dell P2416D er en 24-tommer med WQHD-oppløsning, som gir skarpere bilde og større arbeidsflate enn standardoppløsningen på 24-tommere, som lenge har vært 1920x1080 piksler. Og det til en overraskende snill pris. Her får man en skjerm som ikke legger beslag på hele skrivebordet, samtidig som man får mye plass å jobbe på.

Alternativt kan du jo gå for en av de større skjermene vi har testet. HPs 27-tommer har for så vidt «bare» samme oppløsning som Dells 24-tommer, men så leverer den fantastisk fargekvalitet og et meget godt bilde. Og koster så klart deretter.

Synes du 27 tommer blir i knappeste laget, har vi testet en Benq-skjerm på hele 32-tommer. Når man kommer opp i den størrelsen er det jo greit å ha en del ekstra piksler å gå på, slik at bildet ikke blir for kornete. Benq BL3201PT er en oppgradert versjon av en skjerm vi testet i fjor sommer, og har blant annet fått UHD/4K-oppløsning. Da har man både en stor skjerm og stor arbeidsflate.

Den siste skjermen vi har testet kan ikke skryte av superoppløsning, men har et par andre triks i ermet i stedet. Benqs ganske spinnville 35-tommer i 21:9-format er noe ganske utenom det vanlige. Dette formatet er svært nær kinoformat, og gir et veldig bredt bilde. I tillegg til å være stor og bred, er den lynrask, noe som gjør den vel så godt egnet til spilling som til å ha en haug med regneark eller dokumenter oppe samtidig.

Ulempen er så klart at den tar fryktelig mye plass på skrivebordet, omtrent like mye som to 27-tommere ved siden av hverandre, og det er jo litt.

Linker til de fire skjermtestene finner du nedenfor.