PÅ BØRS: Coinbase blir onsdag børsnotert. Appen, der brukere kan kjøpe og selge kryptovaluta, er det første krypto-baserte selskapet til å bli børsnotert i USA og det største selskapet til å gjøre inntog på markedet siden Uber i 2019. (Foto: Richard Drew / AP / NTB)

Kryptoveksleren Coinbase børsnoteres

Coinbases referansepris er satt til 250 dollar per aksje før selskapet børsnoteres i New York. Selskapet er USAs største digitale valutabørs.

Publisert Sist oppdatert

Coinbase er det første selskapet som kun baserer seg på kryptovaluta til å bli børsnotert i USA. Ifølge CNBC skjer det onsdag, på Nasdaq-børsen.

Aksjeprisen tilsvarer 2.125 kroner, og det betyr at selskapet verdsettes til 65,3 milliarder dollar – drøyt 555 milliarder kroner. Selskapet blir dermed det største til å gjøre inntog på det amerikanske børsmarkedet siden Uber i 2019.

Selskapet gjør en såkalt direktenotering, som betyr at de ikke skal utstede flere nye aksjer for å hente inn kapital. Nåværende aksjeeiere – grunnleggere, ansatte og tidlige investorer – får imidlertid muligheten til å selge sine aksjer på markedet.

Tidligere har blant andre Spotify, Slack, Palantir og Roblox gjort det samme. Nesten 115 millioner aksjer vil bli tilgjengelige for kjøp.

Coinbase-noteringen har vært sett fram til som en av årets største hendelser på børsen i New York, der entusiasmen for kryptovalutaen bitcoin er stor, tross spørsmål rundt markedets bærekraft.

Plattformen gir brukerne muligheten til å kjøpe og selge rundt 50 kryptovalutaer. Selskapet, som ble grunnlagt i 2012, sier at de nå har 56 millioner brukere, og litt mer enn 6 millioner av disse gjør transaksjoner hver måned.

Bitcoin, den mest kjente av kryptovalutaene, har steget kraftig i verdi det siste året. Som følge av det anslår selskapet at omsetningen nesten har tidoblet seg, mens overskuddet har 25-doblet seg.