BRUKERVENNLIG: Det er vanskelig å ta feil av de forskjellige knappene på Bowers & Wilkins Px7 S2e. (Alle foto: produsenten)
BRUKERVENNLIG: Det er vanskelig å ta feil av de forskjellige knappene på Bowers & Wilkins Px7 S2e. (Alle foto: produsenten)

En god, og behagelig, lytteopplevelse

Test: Px7 S2e fra Bowers & Wilkins. Rett og slett gode – både på opplevelse, lyd, brukervennlighet, komfort og design.

De nye premium-hodetelefonene Px7 S2e fra Bowers & Wilkins er en videreutviklet utgave av Px7 S2, som fikk god kritikk da de ble lansert.

I Px7 S2e har blant annet den digitale signalprosessoren (DSP) og finjusteringen av lyden fått seg en oppgradering. 

Prisen på hodetelefonene er 4998 kr, og med på kjøpet får du et oppbevaringsetui. 

Pene, behagelige og gode

Hodetelefonene er intet mindre enn nydelige. Jeg elsker designet. Dessuten er de gode og myke å ha på øra, som jo er enda viktigere. På Px7 S2e er både øreputer og hodebånd polstret med minneskum. Passformen er meget god, og hodetelefonene sitter godt på både meg (som har et relativt lite hode) og på min samboer (med noe større plass mellom øra). 

Så til det viktigste: Lyden. Lydkvaliteten er meget godt, noe av det bedre jeg har testet. Her får du dundrende bass, om du vil, og muligheten til å høre små detaljer i musikken. Hvis du i tillegg aktiverer støyreduksjonen (ANC) er det lite som hindrer deg i å få en skikkelig god musikkopplevelse.

GIGANTISK: Det er ikke akkurat hendig å frakte disse høretelefonene i det gigastore etuiet. De sitter absolutt best på øra.
GIGANTISK: Det er ikke akkurat hendig å frakte disse høretelefonene i det gigastore etuiet. De sitter absolutt best på øra.

Apropos ANC. Jeg sitter i åpent kontorlandskap, noe som kan være forholdsvis forstyrrende når man skal konsentrere seg om å skrive tekster. Px7 S2e reduserer dette bakgrunnstøyet betraktelig. Hvis jeg likevel blir sittende å aktivt høre etter, kan jeg fint følge med på en samtale mellom to kolleger, selv med ANC aktivert. Jeg hadde håpet at dette headsettet skulle være hakket bedre her. Jeg vil likevel si at det er godt nok. Med musikken på kan jeg sitte på både buss og tog uten å høre tegn til during. Jeg kan også bevege meg rundt i Oslo sentrum, uten å bli forstyrret av bylarmen.

Brukervennlighet

Bowers & Wilkins Px7 S2e kan legges ned i det tilhørende etuiet. Jeg skriver legges, for her er det ikke store muligheter for noe pakking. Du kan vri litt på øreputene. Etuiet er stort og tykt, og tar mye plass i sekken. 

Ellers vil jeg nevne at anropskvaliteten er høy med disse høretelefonene, som inneholder i alt 6 innebygde mikrofoner. 

SOFT: De er myke og gode, med et lekkert design.
SOFT: De er myke og gode, med et lekkert design.

Noe jeg digger med Px7 S2e er at den er enkel å bruke – både fysisk og i appen. Pauseknappen er i en annen tekstur, slik at den ikke er til å ta feil av og ANC-knappen finner du ene og alene på den venstre øreputa. 

Konklusjon

Fantastiske høretelefoner. God lyd. Enkle i bruk. Lekkert design. Jaja, så er de kanskje litt store å pakke med seg, men det gjør jo ikke noe – du kan jo bare frakte de på øra. Disse høretelefonene er rett og slett så behagelige å ha på seg at de godt kan bli sittende i en liten evighet, uten å skape ubehag.