TRYKKET TEKNOLOGI: Thin Film Electronics produserer "printet" NFC-teknologi til bruk i blant annet detaljhandel.
TRYKKET TEKNOLOGI: Thin Film Electronics produserer "printet" NFC-teknologi til bruk i blant annet detaljhandel.

Thin Film og TCS inngår samarbeid

Integrerer NFC-teknologi med POS og løsninger for detaljhandel.

Norskregistrerte Thin Film Electronics, utvikler og produsent av trykkede smartetiketter og relatert teknologi, har inngått en global allianse med den indiske kjempen Tata Consulting Services (TCS) om smarte NFC-løsninger for detaljhandel.

Samarbeidet innebærer at Thin Film-teknologiene NFC Opensense og NFC Barcode integreres i POS-plattformen TCS Omnistore og produktene i TCS Optumera-porteføljen. I praksis betyr det at tilbud leveres via smartetiketter som kundene kan berøre med sin smarttelefon for å se mer informasjon om varen, eventuelle tilbud, brukstips og annen informasjon som kan påvirke kjøpsbeslutningen.

Ettersom bruk av kommunikasjon av Thin Films løsninger via NFC må godkjennes av brukeren, mener selskapene at denne teknologien er bedre egnet til dette bruket enn eksempelvis Bluetooth eller Ibeacon.

- NFC-løsninger i detaljhandel kan bokstavelig talt forvandle kjøpsopplevelsen, sier Davor Sutija, administrerende direktør i Thin Film i en melding.

Butikkene får også fordelen med datainnsamling om kundeadferd som Omnistore kan analysere.

Thin Film har hovedkontor i Oslo, utvikling og produksjon i Sverige og California, samt forretningsutvikling i California. Selskapets salgskontor holder til i USA, Hong Kong og Singapore.