BILLETTKJØP MED MOBIL: NSB implementerer Vipps-betaling i sin reiseapplikasjon. Det er også åpent for avtale med andre aktører. (Illustrasjonsfoto)

NSB inngår avtale med DNB

Mobilbetalingstjenesten Vipps integreres med NSBs reiseapplikasjon.

Betalingstjenesten Vipps fra DNB lar folk sende penger direkte til hverandre med mobiltelefon. På tross av Forbrukerrådets advarsel om at applikasjonen sender brukerinformasjon til Facebook har tjenesten gått hjem for mange forbrukere.

Vipps er ikke begrenset til person-til-person betaling, og i tillegg til ny avtale med NSB har DNB gjort ligende avtale med Ruter om betaling i dennes reiseapplikasjon, med Elkjøp om mobilbetaling på nett og med reiseselskapet Taxifix om betaling av taxiturer. DNB melder ifølge Dagens Næringsliv om 1,5 millioner Vipps-kunder.

Avtalen med NSB vil innebære at reisende vil kunne kjøpe sine billetter og betale med Vipps.

- Kundene ønsker og forventer gode løsninger som er lett tilgjengelig og lette å bruke. Dette tilbyr vi nå dobbelt opp, når NSB og DNB går sammen, sier konserndirektør i NSB, Geir Isaksen til Dagens Næringsliv.

Avtalen er riktignok ikke ekslusiv, og andre betalingsløsninger kan også komme på plass etter hvert. Andre muligheter er Mcash fra Sparebank 1 og Mobilepay fra Danske Bank.

- I fjor tok nordmenn toget med NSB over 65 millioner ganger. Appen vår er lastet ned rundt 1,4 millioner ganger og hele 30 prosent av NSBs billettsalg gjøres nå via billettappen, forteller leder for salg og forretningsutvikling i NSB, Kristin Kjøge Jansson til Dagens Næringsliv.