Brother lanserer en ny generasjon mobile skrivere under merkenavnet Pocketjet.

Brother med nye mobile skrivere

Håndverkere og nødetatene er blant målgruppene for Brothers nye generasjon mobile skrivere.

I flere land bruker politiet mobile Pocketjet-skrivere til å skrive ut bøter til trafikantene på stedet. Nødetatene, inkludert ambulanser, brannvesen og sikkerhetsselskap, står høyt oppe på listen over målgruppene for de nye Pocketjet 7-skriverne fra Brother.

Brother Norge nevner også servicefolk, selgere, reparatører, transportfirmaer og konsulenter som jobber ute i felten som typiske brukere av Pocketjet-skrivere.

600 sider

Pocketjet 7-modellene har batterikapasitet nok til å skrive ut opptil 600 A4-sider før batteriet må lades opp. Utskriftshastigheten er oppgitt til opptil åtte sider per minutt.

Skriverne bruker en termoprint-teknologi kalt Direct Thermo-print som betyr at man ikke trenger å tenke på blekkpatroner. Skriverne skriver ut i sort/hvitt, og både enkeltark og papirruller kan brukes.

Alle de fem modellene veier rundt 610 gram inkludert batteriet, og den fysiske størrelsen er 255 x 55 x 30 mm.

Forskjellene

Forskjellene mellom modellene går på oppløsning og ulike former for kablet og trådløs tilkobling.

De billigste skriverne, Brother PJ-722 og PJ-723, har bare USB-tilkobling, mens PJ-762 og PJ-763 i tillegg til USB kan by på trådløs Bluetooth-oppkobling.

Toppmodellen, PJ-773, har USB og trådløs Wi-Fi. Dermed kan den brukes med Apple Airprint, Borthers gratis Iprint&Scan-app til IOS og Android, samt den nye trådløse Mopria-standarden, som finnes på en del nyere smartmobiltelefoner.

PJ-773-skriveren oppretter sitt eget trådløse lokalnett som mobile enheter kan koble seg til uten at det trengs noen ruter imellom.

Brother henvender seg til rekke yrkesgrupper med sine nye mobile skrivere. Felles for dem alle er at de stadig er på farten. (Foto: Brother)

PJ-723, PJ-733 og PJ-763 har litt høyere oppløsning enn de andre. Vi snakker om 300 punkter per tomme, mot 200 ppt på de andre modellene.

Den rimeligste av Pocketjet-skriverne koster 6.225 kroner inklusive mva., mens toppmodellen PJ-773 koster 9.175 kroner inklusive mva.

Også konkurrenter som Canon, Epson og HP har et utvalg mobile skrivere i sine porteføljer.