NYHETER:

OS-IX: Bulk dobler kapasiteten på sitt datasenter i Oslo. (Foto: Bulk Infrastructure).
OS-IX: På Vollebekk i Oslo skal det bygges tre nye datahaller. (Foto: Bulk Infrastructure).

Bulk dobler kapasiteten på datasenter i Oslo

Bulk Infrastructure utvider Oslo Internet Exchange (OS-IX) med tre nye datahaller.

OS-IX er Norges best tilkoblede datasenter, hevder Bulk, som skriver i en pressemelding at de styrker kapasiteten for å møte økt etterspørsel etter bærekraftige datasentertjenester for offentlige og private kunder.

– Vi har designet utvidelsen av OS-IX for å være klar for både kunstig intelligens og databehandling med høy ytelse, samt mer tradisjonelle datasentertjenester. Både AI, HPC og tradisjonelle kunder vil dra nytte av OS-IX som Norges mest tilkoblede datasenter, med et høyt antall globale nettverksoperatører til stede for å hjelpe våre kunder, sier Rob Elder, Chief Commercial Officer.

Størst i Oslo

OS-IX-utvidelsen omfatter tre nye datahaller med totalt 5,5 MW kapasitet, som møter etterspørselen både fra eksisterende kunder med behov for økt kapasitet og nye kunder. Deler av utvidelsen er allerede solgt. Dette vil doble kapasiteten fra dagens 5 megawatt og OS-IX blir med dette det største datasenteret i hovedstadsområdet Oslo.

OS-IX er lokalisert på Vollebekk.

Byggingen av alle tre hallene har startet, og den nye kapasiteten vil være klar for drift i første kvartal 2025. Etter å ha fullført den pågående utvidelsen, har OS-IX tilgang til ekstra strøm og plass for å imøtekomme videre vekst.

Tidligere i år annonserte Bulk også en betydelig utvidelse av sin N01 Datasenter Campus, utenfor Kristiansand.