PILOT: Ole Petter Novsett i Disruptive Technologies og Jan Indvær i Mobile Worker har i inngått en pilotavtale for å digitalisere bygg- og anleggsbransjen.
PILOT: Ole Petter Novsett i Disruptive Technologies og Jan Indvær i Mobile Worker har i inngått en pilotavtale for å digitalisere bygg- og anleggsbransjen.

Digitalisering for bygg- og anleggsbransjen

Mobile Worker skal bruke brikker fra Disruptive Technologies for å digitalisere bygg- og anleggsbransjen.

Mobile Worker signerte ifølge en pressemelding nylig en pilotprogram-avtale med Disruptive Technologies som med effektive sensorer skaper nye muligheter for mange næringer. Samarbeidet baner vei for digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved hjelp av tingenes internett (IoT).

15 år batteritid

Disruptive Technologies har små, unike sensorer som kan plasseres hvor som helst, og takket være lavt energiforbruk har de en batteritid på hele 15 år. Sensorene registrerer foreløpig berøring, temperatur og nærhet. Dette gir flere nyttige anvendelsesområder for bygg og anleggsbransjen, og Mobile Worker ser frem til å presentere flere spennende løsninger med sensorene i løpet av året. 

– Bygge- og anleggsbransjen har et stort behov for å innoveres, og sensorteknologi kan løse mange utfordringer rundt varsling, framdrift, tilstedeværelse, tyveri, vedlikehold, og mye mer, forteller Jan Indvær, daglig leder i Mobile Worker i pressemeldingen.

Ressursplanlegging

Sensorteknologien er etterspurt blant flere av bedriftene som Mobile Worker leverer tjenester til. Med en app som støtter hele 13 språk og en web portal, løser Mobile Worker utfordringer knyttet til alt fra daglig timeregistrering til kvalitetssikring og ressursplanlegging.

Ole Petter Novsett som er salgsdirektør i Disruptive Technologies mener Mobile Worker er en partner som gir tilgang til bygg og anleggsbransjen på en spennende og effektiv måte. Disruptive Technologies har vunnet flere priser i det siste. Blant annet ble de i 2016 årets vinner av Norwegian Tech Award, og under Byggedagene i år vant de innovasjons-konkurransen «Grønn digitalisering» arrangert av Innovasjon Norge.