GLADGUTT: Dag Honningsvåg er en positiv og travel mann. – Jeg har det helt fantastisk, forteller han. 
GLADGUTT: Dag Honningsvåg er en positiv og travel mann. – Jeg har det helt fantastisk, forteller han. 

30 år i it-bransjen

Dag Honningsvåg har ikke hatt en eneste kjedelig dag etter at han sluttet som administrerende direktør i Making Waves. 

Publisert Sist oppdatert

Selv etter 30 år er Dag Honningsvåg fortsatt brennende opptatt med både verv og prosjekter i it-bransjen.

– Jeg ønsker meg inn i en fast tilværelse med mer forutsigbarhet i dagene mine, forteller han.

Den nylig tiltrådte styrelederen i Teknograd er en travel mann. Honningsvåg er stadig på farten.

Nå har han litt tid til overs mens han sjekker inn på Flesland flyplass. Styrelederen har vært i et styremøte i Bergen. I dag for programvareleverandøren Agrodata.

Helt fantastisk

I november ble det kjent at Honningsvåg ble valgt til ny leder av styret i drift- og rådgivningselskapet Teknograd, og at han sluttet som administrerende direktør i Making Waves.  

– Karrieremessig har tiden i Making Waves vært de beste årene i mitt liv. Det har vært helt fantastisk, forteller Honningsvåg.

Den 53 år gamle mannen er ikke fremmed for å spre rundt seg meg positive ord, og det er tydelig at han nyter å jobbe i it-bransjen. Det fører til gode resultater.

Pc-revolusjonen

Honningsvåg var 24 år da han begynte i bransjen. Han fikk være med på starten av det han kaller pc-revolusjonen da han i 1984 begynte i Professional Systems.

Der ble han i 9 år, først som selger, siden som daglig leder og fortsatte deretter som leder etter at selskapet ble solgt til Computer 2000 i 1993 for så å forlate skuta til fordel for Telenor Avidi i 1996.

– Telenor var en eventyrlig og lærerik tid med oppkjøp av små og store kabel-tv selskaper rundt i landet og en utrolig flott organisasjon med en sterk kultur.

Etter tre år som sjef i Telenor Avidi gikk han over til CA. Der fikk han lære mye om den amerikanske salgskulturen, noe han synes var en morsom erfaring å ta med inn i en norsk bedriftskultur. 

Honningsvåg begynte etterhvert som salgs- og markedsdirektør i Opera Software, men ble kun et knapt år. Bedriften gikk igjennom store endringer, og da han fikk spørsmålet om å komme tilbake til Making Waves, takket han ja på flekken. I løpet av sine seks år i bedriften har Honningsvåg triplet både stab og omsetning.

– Du har ofte byttet jobb etter at det skjer nye ting i en bedrift. Er du redd for forandringer?

– Absolutt ikke! Jeg liker forandringer, og det er en nødvendig egenskap i en bransje med stadige endringer. Det er sjanseløst uten det i denne bransjen, forteller Honningsvåg, og forklarer at noe av grunnen til at han sluttet i Making Waves var at det var god timing.

Nå vil han ta med seg kunnskapen og kompetansen fra Making Waves videre.

Og det er langt fra bare Teknograd som får nyte godt av denne kunnskapen.

En ny bransje

Honningsvåg har flere verv som styremedlem. Nå har han også gått inn i bokbransjen, hvor han er valgt inn i styret, og skal i en periode fungere som daglig leder i BrettBoka. Et selskap med en løsning som skal sørge for en effektiv utrulling av digitale bøker i skoleverket.

– Jeg har mye gøy å drive med, og er veldig heldig.

For den arbeidsglade mannen kan det virke som at skille mellom jobb og privatliv et lite.

– Hva gjør du på fritiden?

– Jeg jobber mye, men har stor glede av fysisk aktivitet, løping og ski. Trening er viktig, forteller han. Honningsvåg liker å være sammen med sine voksne barn, og han prøver å være sosial. Heldigvis har han mange spennende møter også på jobb.

– Hva gjør du om fem til 10 år?

– Da er jeg fortsatt aktiv i arbeid, forteller Honningsvåg, og avslører at han muligens har flere spennende arbeidsoppgaver i vente.

Mange tok kontakt med Honningsvåg etter at de forstod at han hadde sluttet i Making Waves. Det har ført til flere spennende tilbud. Men det vil han ikke fortelle mer om på nåværende tidspunkt.  

– Det er mange som har lagt merke til Making Waves, og identifiserer meg med de positive tingene der.

– Jeg har ikke hatt en eneste kjedelig dag etter at jeg sluttet i Making Waves.