SAMARBEID: Samarbeidspartnerne i Techstars Energy-akseleratoren: Gunnar Deinboll, konserndirektør i Capgemini Invent, Jens Festervoll Equinor’s Corporate Liaison, Guro Knapstad, Kongsberg’s Corporate Liaison, Hugh McGirr, programansvarlig for Techstars Energy og Audun Abelsnes, administrerende direktør i Techstars Energy. (Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor)

Tre norske selskap er valgt ut til Techstars Energy Accelerator 2019

Valgt ut blant hundrevis av søkere globalt.

Publisert Sist oppdatert

Techstars Energy Accelerator hjelper entreprenører med å lykkes. Hvert år blir ti selskaper valgt ut blant hundrevis av søkere globalt.

Equinor, Kongsberg og Capgemini kunngjorde forrige uke runde to med globale oppstartsselskaper som er utvalgt til å delta i Techstars Energy Accelerator. Da kom det frem at hele tre norske selskaper skal delta i programmet.

De norske selskapene er Fielmade, RagnaRock Geo og VesselAdmin.

Nåløyet

De ti oppstartsselskapene er valgt ut blant hundrevis av søkere fra 42 land. Målet er å framskynde selskapenes utvikling gjennom et intensivt program på 13 uker, der de kan trekke på et globalt nettverk av ekspertise fra Equinor og Techstars samt samarbeidsselskapene Kongsberg og Capgemini.

– Energibransjen er i rask endring, og disse selskapene er i forkant av den endringen. Det første akseleratorprogrammet i fjor var svært vellykket, så vi gleder oss til å samarbeide med en ny gruppe nyskapende oppstartsselskaper de neste tre månedene. Jeg ser fram til å støtte selskapene, og lære av dem, sier Al Cook, konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling i Equinor, i en pressemelding.

Akseleratoren holder til i Equinors kontorlokaler i Oslo. De ti oppstartsselskapene kommer dit 9. september. 

– Norge har en energiteknologibransje i verdensklasse, og er anerkjent som et globalt energiknutepunkt. Det er åpenbart det ideelle stedet å være for de som arbeider med nyskapende energiløsninger, sier Audun Abelsnes, administrerende direktør i Techstars Energy i meldingen.