VOKSER: Styreleder og toppsjef Paul Hermelin i Capgemini forteller om gode resultater og vekst. Skjermdump/Youtube

Cap det gode håp

Tyskland, Sverige og Frankrike drar lasset for Capgemini.

Publisert Sist oppdatert

Konsulentselskapet Capgemini rapporterer en omsetning på 3.019 millioner euro (27 milliarder norske kroner) i selskapets tredje kvartal. Det tilsvarer en vekst på 2,2 prosent (ved stabile valutakurser) sammenlignet med samme periode i fjor, og for de tre første kvartalene under ett, 10,2 prosent.

Capgemini rapporterer ikke resultat for kvartalet, men selskapet opprettholder tidligere forecast om en driftsmargin ved årsslutt på mellom 11,3 og 11,5 prosent.

- Tredje kvartal var en bra fortsettelse på den positive utviklingen i første halvår. Veksten var spesielt god i sektorene Manufacturing og Financial Services hvor vi ser en økt av etterspørsel av tjenester innen digital transformasjon, sier Paul Hermelin, styreleder og toppsjef i Capgemini Gruppen, i en pressemelding.

Oppkjøp

Capgemini opplever spesielt hyggelig vekstutvikling i Tyskland, Sverige og Frankrike og opplyser at selskapet ikke her merket noen speielle virkninger i det britiske markedet etter Brexit.

- Vi fortsetter med å ekspandere i ulike markedssegmenter, drevet av innovasjon, med en vekst innen våre digitale og skybaserte tjenester på 25 prosent for kvartalet, sier Hermelin. 

Han varsler også oppkjøp som en del av vekststrategien fremover, spesielt i Nord-Amerika.

- Slike oppkjøp kan representere to prosentpoeng ekstra årlig vekst i løpet av de neste to, tre årene.