SHOPPING-LØSNING: Klarna vil i første omgang aktivere tilbudet for et fåtall brukere med ChatGPT Plus-abonnenter i USA og Canada. Etter en periode med sikkerhetstesting, utvikling og forbedring skal løsningen gradvis gjøres tilgjengelig for ChatGPT-brukere i flere regioner. (Foto: Klarna)

Klarna inngår samarbeid med ChatGPT

Formålet er å gi kundene shoppingtips og personlig inspirasjon.

Klarna inngår samarbeid med Open AI og ChatGPT.

Den globale betalings- og shoppingløsningens eget team har jobbet sammen med Open AI for å bruke deres protokoll til å utvikle en egen Plugin. Målet er å kunne levere en individuelt tilpasset shoppingopplevense, der brukerne kan spørre om tips og få inspirasjon. Brukere vil også få lenker til anbefalte produkter fra Klarnas egen prissammenligningstjeneste – for å finne de anbefalte produktene til best mulig pris.

Mamma-testen

Klarna vil i første omgang aktivere tilbudet for et fåtall brukere med ChatGPT Plus-abonnenter i USA og Canada. Deretter skal løsningen gradvis gjøres tilgjengelig for ChatGPT-brukere i flere regioner.

Ifølge Klarna vil dette først skje etter en periode med sikkerhetstesting, utvikling og forbedring.

CEO i Klarna, Sebastian Siemiatkowski, bruker sin egen mor som referanse for å sjekke om produktet har nytteverdi. (Foto: Klarna)

– Jeg er superentusiastisk med tanke på denne plugin-løsningen med ChatGPT, fordi den består av mitt viktigste kriterium – det jeg kaller «mammatesten». Det betyr ganske enkelt om mammaen min vil forstå det og synes det er nyttig. Det gjør denne fordi det er enkelt å ta i bruk, og det kan virkelig løse mange problemer. Dette vil gi stor nytteverdi for alle, sier CEO i Klarna, Sebastian Siemiatkowski, i en pressemelding fra Klarna.

Benytter plugin

Løsningen benyttes ved at forbrukerne installerer Klarna plugin fra ChatGPTs plugin-store.

Når den er installert kan brukerne be ChatGPT om shoppingtips, eller få opp utvalgte produkter basert på forespørsel. ChatGPT vil, basert på samtalen, selv velge når den trenger å bruke Klarnas-plugin.