BILLIGERE SURFING: Telenor senker utenlandsprisene kraftig fra 10. juni. (Illustrasjonsfoto: Istock)
BILLIGERE SURFING: Telenor senker utenlandsprisene kraftig fra 10. juni. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Senker surfe-priser i utlandet

Telenor senker prisene for surfining ute. I USA og EU koster det fra 10. juni bare 58 øre per MB. Og du får bedre kontroll med kostnadene via et pakkeopplegg.

Publisert Sist oppdatert

For de som bruker mye eller for eksempel vil streame en Netflix-film i HD som fort drar avgårde med 1 GB data betyr prisreduksjonen i praksis reduseres fra 2.060 kroner til 580 kroner.  Og du må selv bestemme en slik bruk aktivt med å akseptere ekstra datapakker.

- Da kan du kjøpe 20 dagspakker à 50 MB til en total pris på kr. 580. Eller du kan kjøpe tre ukespakker med 400 MB i hver for kr. 199 – totalt 597. Da har du 200 MB til overs etter å ha sett filmen, presiserer informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Også flere andre operatører har senket utenlandsprisene. Chess opererer for eksempel nå med 69 øre per MB.

Sterk økning

I en undersøkelse som InFact har utført for Telenor, oppgir 62 prosent at de regelmessig sjekker mobilkostnadene når de er i utlandet. Samtidig er nordmenn ivrige feriesurfere. Fra juli 2013 til juli 2014 registrerte Telenor hele 113 prosent økning i total mobildatabruk i utlandet.

– De aller fleste ønsker å ta med seg surfevanene utenlands, men noen skrur også av mobildata i frykt for høye kostnader. Telenor innfører nå rimeligere, automatiske datapakker i alle land slik at kundene får kontroll og ingen ubehagelige overraskelser når de sjekker mobilregningen etter ferien, forteller Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i privatmarkedet i Telenor.

Moen understreker at om du bruker lite data, betaler du kun for den reelle bruken, altså mindre enn makspris per døgn.

– Og du betaler selvfølgelig ingenting de dagene du ikke bruker data. Med tjenesten surfer du trygt med makspris per døgn, uansett hvor du er i verden. Telenor leverer sikker daglig surf globalt, sier Moen.

Makspris

Telenors nye surfepakker behøver ikke å bestilles eller aktiveres, samtlige kunder får automatisk surfepakkene.

– USA blir nå medlem av EU idet Telenor innfører samme pris på surfing i USA og EU, noe som er unikt for Telenors kunder. Dagspakken blir nå på 50 MB til bare 29 kroner, enten du er i USA, EU eller Sveits. Kunden vil dermed ikke bli taksert for mer enn 29 kr per dag, med mindre den reisende selv velger å bestille ekstra pakker, sier Moen.

Telenor er opptatt av at løpende MB-priser kan bli en risikofylt ferd for kunder på utenlandsreise. 

– Derfor har vi gått bort fra dette. Med makspris verden over, leverer Telenor den tryggheten kundene etterspør. I tillegg blir bruken langt rimeligere. I EU og USA blir prisen bare på 0,59 kr. pr. MB dersom kunden benytter seg av hele pakken sin, sier Bjørn Ivar Moen.

Faste dagspriser for bedrift

Bedriftskundene får også faste dagspriser i hele verden, og datapakkene blir større og rimeligere.

– Vi har gjort det enkelt og forutsigbart for bedriftskundene. Nå trenger de ikke bekymre seg for surfing i utlandet. Vi øker pakkene for å støtte høyere databruk, samtidig som vi senker mange av prisene. Kunder som er i ferd med å bruke opp dagspakken, får et SMS-varsel fra oss, sier leder for bedriftsmarkedet i Telenor Norge, Marina Lønning.

Også for bedriftskundene blir dagspakkene automatisk tilgjengelig. Den koster 49 kroner for 100 MB.