4G-DEKNINGSMÅL: Gjennom oppkjøp får Tampnet mulighet til å bygge 4G i Mexivo-golfen. Illustrasjon: Tampnet
4G-DEKNINGSMÅL: Gjennom oppkjøp får Tampnet mulighet til å bygge 4G i Mexivo-golfen. Illustrasjon: Tampnet

Tampnet bygger 4G i Mexico-golfen

Oppkjøp av Broadpoint gir tilgang til å bygge 4G-infrastruktur for olje- og gassvirksomheten i golfen for norske Tampnet.

Publisert Sist oppdatert

Oppkjøpte Broadpoint eier og driver et 2G/GSM-mobilnett med rundt 50 basestasjoner plassert på Olje- og gassinstallasjoner i Mexico-gulfen. I tillegg har selskapet lisenser til forskjellige mobilfrekvenser og roaming-avtaler med teleoperatører som sørger for tale- og datatjenester til kunder i næringen.

Oppgraderer til 4G

Etter at oppkjøpet er godkjent og gjennomført, vil Tampnet oppgradere infrastrukturen til 4G.

I samarbeid med en «ledende» teleoperatør kommer selskapet til å tilby roaming med tale og data over det ordinære telenettet. Dekningen vil være god nok for store deler av olje- og gassnæringen i Mexico-golfen.

Bedre sikkerhet

Bedre standarder for helse, miljø og sikkerhet er en av beveggrunnene for Tampnet.

– Vi skal tilby kundene i Mexico-golfen det samme høykapasitets mobilbredbåndsnettet som vi allerede tilbyr våre kunder i Nordsjøen. Målet er lavere driftskostnader og høyere sikkerhetsstandarder i denne delen av verden også, sier Per Helge Svensson, daglig leder i Tampnet i en pressemelding.

Oppkjøpet antas å være godkjent av sambandsstatenes konkurransemyndigheter i slutten av året eller senest tidlig på våren neste år.

Tampnet satser også på 4G-utbygging i Nordsjøen. Der har de allerede det de hevder er det største operative 4G-nettet på plass.

Tampnet AS og Broadnet AS har felles eier i EQT.