TEST: CM Storm Sentinel Z3RO-G - Rimelig og avansert

CM Storm følger vanlig praksis, og kombinerer relativt avansert teknologi med spiselige priser.

Publisert Sist oppdatert

Vi har tidligere testet flere spillmus fra CM Storm, Cooler Masters avdeling for spillutstyr og litt ekstra friske kabinetter. Da vi testet selskapets første spillmus, CM Storm Inferno, ble vi imponert over hva man fikk for pengene. Det var ikke verdens mest avanserte spillmus, men sett opp mot den lave prisen var det nær å være en fulltreffer.

Denne gangen har vi tatt en titt på selskapets nye toppmodell, Sentinel Z3RO-G, som er en noe oppgradert versjon av Sentinel Advance. Hovedforskjellen på de to er dobbelt minnemengde og annen farge på Z3RO-G -- i tillegg til at man får med spillet Shattered Horizon.

CM Storm har utstyrt Z3RO-G med en dobbel lasersensor på 5 600 dpi, som gir mulighet for virkelig høye hastigheter. Det er selvsagt mulig å justere hastigheten etter eget ønske, og via flere nivåer. Laveste mulige dpi-innstilling er 100 dpi, som vel er det laveste vi har sett på en spillmus til nå. Lav dpi gir mulighet for ekstrem presisjon, både i spill og til for eksempel grafisk arbeid og fotoredigering.

Mus med egen logo

Oversikt over valgt dpi-nivå får du via den innebygde oled-skjermen på toppen av musa. Som en morsom ekstrabonus er det også mulig å legge inn sin egen logo på skjermen. Vi valgte å lage en PC World-logo, som nå vises sammen med valgt dpi-nivå. Tøft.

Under det som ser ut som en batteriluke på bunn av musa har du tilgang til fem små lodd. Ved hjelp av disse kan du justere vekten på musa, fra null gram ekstra til 22,5 gram. Vi valgte å la alle loddene stå, og fikk en passe tung og behagelig mus. Designen er tilpasset høyrehendte, og Z3RO-G lå godt i hånda, selv i løpet av lange spilløkter.

 

CM Storm Sentinel Z3RO-G er utstyrt med de totalt syv knapper, i tillegg til knappefunksjon i rullehjulet. Utover de vanlige høyre- og venstreknappene har du to knapper som lar deg justere dpi-nivå, to sideknapper og en knapp som lar deg velge hvilken profil som skal brukes. Du kan programmere totalt fem profiler med forskjellige hastighetsinnstillinger, lysfarger og knappefunksjoner. I tillegg kan du benytt funksjonsknappen i kombinasjon med andre knapper for å få ytterligere funksjonalitet, via en funksjon kalt Storm Tactics. Her kan du for eksempel lade våpenet med en knappekombinasjon, fremfor å trykke på tastaturet.

Den lave prisen merkes litt på presisjonen. Jevnt over var presisjonen god, men Z3RO-G hadde ikke alltid den samme "glatte" og jevne gliden og kontrollen som vi er vant med fra dyrere og litt mer avanserte modeller. Sett opp mot prisen er det imidlertid meget bra.

Konklusjon

CM Storm Sentinel Z3RO-G er en relativt rimelig spillmus, noe byggekvaliteten til en viss grad også kan gi inntrykk av. Selve musa føles noe "billigere" enn mer avanserte modeller fra andre produsenter. Under skallet skjuler det seg imidlertid en rekke avanserte og smarte funksjoner. Den doble laseren gjør for det meste en god jobb, selv om flyten ikke alltid er helt på topp.

Justerbar dpi fra meget lavt nivå helt til 5 600 dpi er et pluss. Det samme er alle programmeringsmulighetene. Skjermen er morsom, ikke minst at du kan legge til egen logo, men nytteverdien er litt så som så.

CM Storm Sentinel Z3RO-G er et godt valg for dem som er ute etter en relativt avansert mus til en rimelig penge. For de mest seriøse spillerne blir det nok litt i enkleste laget, men for dem som ikke bruker timevis på spilling hver dag, kan den være et greit og rimelig alternativ.