TOPP-PARTNER: Britt Aas Fidjestøl fikk uttelling for Vmware-satsingen. (Foto: Core Services)
TOPP-PARTNER: Britt Aas Fidjestøl fikk uttelling for Vmware-satsingen. (Foto: Core Services)

DSS velger Core Services

Nytt prosjekt leverer programvaredefinert lagringsløsning med Vmware, HPE-servere og Commvault.

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS), som leverer et bredt spekter av fellestjenester til departementene og Statsministerens kontor, har etter en anbudskonkurranse valgt Core Services som sin nye leverandør på lagring i prosjekt med proramvaredefinert infrastruktur.

Dagens løsning skal flyttes fra fysisk infrastruktur til ny hyperkonvergert løsning der lagringsfunksjonaliteten er definert i programvare. Vmware Hyper-Converged Software med Vmware Virtual SAN. Løsningen drives på servere fra Hewlett Packard Enterprise (HPE). Backup og arkiv gjøres med programvare fra Commvault.

- Core Services satser på å sette sammen de beste løsningene innen Software Definert Datasenter, og det er også svært gledelig at DSS gir oss tilliten til å levere og implementere denne løsningen, sier administrerende direktør Britt Aas Fidjestøl i Core Services.

DSS er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet, kontor i Oslo og har rundt 800 ansatte.

Core Services leverer blant annet datasentertjenester, konsulenttjenester, produkter og it-infrastruktur til datarommet. Selskapet satser på programvaredefinerte løsninger, og har kontor på It-Fornebu utenfor Oslo.