TEST: Corsair Vengeance 1100 Communication Headset - Billig spillhodesett

Det er tydeligvis ikke alt Corsair tar i som blir til gull.

Publisert Sist oppdatert

Corsairs inntreden i spillverdenen har til nå fulgt i samme spor som det aller meste av andre produkter selskapet leverer – god kvalitet og relativt høye priser. Spillhodesettene, høyttalerne, mus og tastatur har vært meget bra. Da Corsair lanserte spillutstyr i Vengeance-serier i fjor høst, viste de blant annet frem et uvanlig rimelig alternativ – i alle fall til Corsair å være.

Corsair Vengeance 1100 Communication Headset er et relativt enkelt hodesett til spilling og prating med venner og kjente over nettet. Til tross for en pris på rett rundt 300 kroner virker byggekvaliteten god. Komforten er det derimot litt så som så med. Vengeance 1100 er nemlig av typen hodesett med bøylen bak hodet, slik at vekten i hovedsak hviler på ørene dine. Det er ikke fryktelig behagelig å ha på, men det går for så vidt. Problemet, i alle fall for vår del, var i det vi tok dem av og slapp ørene fri. Det var da vi merket hvor vondt hodesettet hadde ligget de siste par timene.

Billig lyd

Med lav pris er det ikke all verdens man kan forvente av lydkvalitet, og det er kanskje en grunn til at Corsair har valgt å kalle Vengeance 1100 for en kommunikasjonshodesett – selv om de på nettsidene også fremhever spill som et av hovedbruksområdene for hodesettet.

Lydkvaliteten er relativt enkel. Vengeance 1100 er ikke videre godt egnet til musikk. Det tar ikke lang tid før bassen må si takk for seg, og før den tid er den relativt upresis. Mellomtonen og diskanten virker litt utvasket, og har vanskelig for å levere definert lyd. Det blir noe litt tomt og til dels ubehagelig over det. Til Skype og andre nettpratløsninger fungerer det derimot fint, og vi fikk tilbakemeldinger om en klar og fin mikrofon. Til spill er det noe bedre enn til musikk, men også her savner vi klarere og mer definert lyd. Det blir rett og slett litt tamt.

Det følger et lite usb-lydkort med Vengeance 1100, men det sløyfet vi etter et par minutter. Selv en enkel, integrert lydkontroller gjør en bedre jobb. Det kreves ingen drivere for å få lydkortet til å fungere.

Konklusjon

Det er sjelden Corsair har stort å bekymre seg for når de sender ting til test. Normalt sett leverer de gode produkter til relativt overkommelige priser. Da vi testet selskapets første og andre forsøk på spilltilbehør, hodesettet HS1 og høyttalersettet SP2500, klinket vi til med to seksere.

Denne gangen står det imidlertid ikke så bra til. Vengeance 1100 har relativt dårlig komfort, spesielt om du sitter med det på ørene et par timer. Lyden er heller ikke noe å slå hæla i taket over. Den er platt og litt tom. Hodesettet er i det hele tatt ganske kjedelig i bruk. Til Corsairs forsvar er i det minste prisen lav, og om du er ute etter noe enkelt og billig kan Vengeance 1100 til nød være et alternativ. Vi anbefaler nok uansett å legge en hundrelapp eller tre til i det, så får du noe som både er mer komfortabelt og som leverer mye bedre lyd. Rimelige og gode alternativer kan for eksempel være Creative Sound Blaster Tactic eller SteelSeries Siberia V2.