STOPPET: Cruise er eid av General Motors og opererer rundt 300 førerløse taxier i San Francisco. I helgen skapte en musikkfestival problemer. (Foto: Istock)

Musikkfestival stoppet førerløse taxier i San Francisco

San Francisco har gitt klarsignal for førerløse taxier, men travle mobilnettverk skaper problemer. 

I forrige uka åpnet California Public Utilities Commission i San Francisco for at førerløse taxiselskaber kunne kjøre hvor som helst og når som helst i byen – og også kunne kreve betaling for turene.

Dette var gode nyheter for Google-eide Waymo og General Motors-eide Cruise, som i flere år har eksperimentert med førerløse taxier.

Men det har dukket opp noen hindringer i veien , bokstavelig talt. Den lokale TV-stasjonen CBS Bay Area rapportere i helgen om trafikkaos flere steder som følge av at ti førerløse bilder fra Cruise stoppet samtidig i et område nær North Beach.

Nettverksproblemer

I en pressemelding forklarer Cruise at hendelsen skyldtes nettverksproblemer som følge av en musikkfestival som ble avholdt i dette området.

– På grunn av en større begivenhet hadde vi problemer med våre førerløse biler, hvilket førte til forsinkelser i kommunikasjonen med bilene, skriver Cruise i pressemeldingen.

– Vi er i gang med å undersøke en løsning på hvordan vi kan forhindre en gjentagelse av dette. Og beklager overfor alle som ble rammet.

Ifølge CBS Bay Area ser selskapet blant annet på muligheten for å bygge et eget mobilnettverk for å sikre seg mot slike hendelser.

San Fransisco har nå rundt 600 førerløse biler som kjører på veiene. Det hører med til historien at ulike sikkerhetsmyndigheter i San Franciscos har uttrykt bekymring mot å gi utvidet tillatelse for førerløse biler, da der har vært flere hendelser hvor autonome biler har stoppet på gaten og blant annet har blokkert trafikken for utrykningskjøretøy.