SIKKERHET:

POSTTYVERI: 60.000 eposter tilhørende det amerikanske utenriksdepartementet skal ha blitt stjålet fra Microsfts Exchange-servere i juni 2023. (Foto: Monica Volpin/Pixabay).

Hard kritikk mot Microsoft etter kinesisk cyber-angrep

Sikkerhetstjenesten Homeland Security hevder selskapet kunne ha forhindret angrep mot epost-tjenesten Exchange.

Det amerikanske Homeland Security Agency har gitt ut en rapport om de omfattende cyberangrepene mot e-posttjenesten Exchange online som ble utført sommeren 2023.

Rapporten kritiserer Microsoft hardt og oppfordrer selskapet til å gjennomgå sine prosedyrer, da den nåværende sikkerhetskulturen beskrives som "utilstrekkelig".

Angrepene varte i seks uker, og de kinesiske hackerne klarte å få over 60.000 e-poster fra det amerikanske utenriksdepartementet.

Ifølge Homeland Security var det fullt mulig å forhindre angrepene, og det blir sett på som bemerkelsesverdig at Microsoft fortsatt ikke engang har klart å finne ut hvordan hackerne kom seg inn i systemet.

I en uttalelse sitert av nyhetsbyrået AP sa en talsperson for Microsoft at selskapet setter pris på etterforskningen og at det jobber med å forbedre sikkerheten til systemene sine.