HJEMMEKONTOR: HP vil sikre enhetene sine både på hjemmekontoret og i bedriften. (Foto: HP)
HJEMMEKONTOR: HP vil sikre enhetene sine både på hjemmekontoret og i bedriften. (Foto: HP)

Bygger sikkerhetsbro mellom hjemmet og kontoret

HP’s nye integrerte sikkerhetsløsning skal passe på skrivere og pc-er – både på hjemmekontor og i bedriften.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse gjort av HP økte det globale volumet av cyberangrep med 238 prosent under Korona-pandemien, der endepunkter som er koblet til nettet opplevde 1.5 angrep per minutt i gjennomsnitt.

Tor Petter Abrahamsen, HP Norge
Tor Petter Abrahamsen, HP Norge

– Med et økende antall mennesker som jobber fra flere steder utenfor kontoret, vil måten vi jobber på i fremtiden være mer distribuert. Dette vil frigjøre spennende nye muligheter for større mobilitet, men det skaper også økt sårbarhet, sier Tor Petter Abrahamsen, sikkerhetsekspert, HP Norge.

Endepunktsikkerhet blir sett på som meget viktig når ansatte bruker bedriftens utstyr også på fritiden, eller personlig utstyr til å logge seg inn hos bedriften. Både pc-er og kanskje spesielt printere er ofte utsatt for angrep.

– Etter hvert som viktigheten av endepunktsikkerhet fortsetter å vokse, så vi en mulighet til å skape et mer integrert tilbud for kunder å forenkle sikkerheten og være i forkant av fremtidige trusler, sier Abrahamsen.

Den nye porteføljen, med navnet HP Wolf, kommer i fire versjoner: Home, Business, Pro og Enterprise. Home og business vil bruke integrert maskinvare-sikkerhet på utvalgte pc-er og skrivere, mens Pro og Enterprise vil bestå av flere løsninger som også dekker tjenester i tillegg til enheter og programvare.  

– Fremtidens ledende teknologi vil være sikkerhet gjennom design, og intelligent nok til ikke bare å oppdage trusler, men til å redusere deres innvirkning, og gi muligheten for å foreta hurtig gjenopprettelse ved brudd – som kan skje når som helst, med hvem som helst. HP Wolf Security er endepunktsikkerhet skreddersydd for fremtidens arbeid, avslutter Abrahamsen.