KOSTBART: Sikkerheten i bedriften kan bli et pengesluk om man ikke holder følge med oppdateringer. (Foto: Unsplash)
KOSTBART: Sikkerheten i bedriften kan bli et pengesluk om man ikke holder følge med oppdateringer. (Foto: Unsplash)

Dette koster bedriften millioner av kroner

Trend Micro advarer om mangel på sikkerhetsoppdateringer.

Trend Micro, advarer om at et økende antall ufullstendige eller defekte sikkerhetsoppdateringer kan koste virksomheter så mye som 4 millioner kroner for hver oppdatering.

I en tale under årets Black Hat USA-konferanse i Las Vegas for kort tid siden, presenterte representanter fra Trend Micros Zero Day Initiative (ZDI) endringer utviklet for å utbedre den betydelige nedgangen i kvaliteten på sikkerhetsoppdateringer. Endringene var i tillegg gjennomført for å øke kvaliteten på kommunikasjonen mellom leverandører og kunder.

– ZDI har avslørt over 10.000 sårbarheter knyttet til leverandørers løsninger siden 2005. Samtidig har vi aldri vært mer bekymret for tilstanden til sikkerhetsoppdateringer i bransjen som nå. Leverandører som slipper utilstrekkelige oppdateringer, etterfulgt av forvirrende råd, fører til en betydelig økning i både kostnader og tidsbruk for kundene, sier Brian Gorenc, seniordirektør for sårbarhets-forskning og leder av ZDI, i en pressemelding.

Dert kan i tillegg fører til økt forretningsrisiko, forklarer han.

Falsk trygghet

ZDI har identifisert tre hovedutfordringer som en konsekvens av feilaktige eller ufullstendige sikkerhetsoppdateringer fra leverandørene:

  • Som følge av mangelfull leverandørpraksis har ikke virksomheter lenger en fullstendig oversikt over risikoen relatert til nettverkene deres.
  • Som følge av ufullstendige og feilaktige sikkerhetsoppdateringer bruker virksomheter ekstra tid og penger på å forsøke å tette sikkerhetshull de allerede har rettet opp i.
  • Som følge av feilaktig tro på at utbedringer har funnet sted, resulterer en mislykket sikkerhetsoppdatering til større risiko enn om ingen sikkerhetsoppdatering hadde blitt installert.

Koster millioner

Karianne Myrvold i Trend Micro Norge. (Foto: Trend Micro Norge)
Karianne Myrvold i Trend Micro Norge. (Foto: Trend Micro Norge)

– Det er ikke uvanlig at kostnadene for å oppdatere applikasjoner og programvare hos mellomstore- og store virksomheter overstiger et sekssifret beløp hver måned. Og uavhengig av formelen som brukes til å beregne disse kostnadene, medfører det både ekstra tid og penger å oppdatere for samme sårbarhet flere ganger. I tillegg til den unødvendige risikoen som også blir større, sier Karianne Myrvold i Trend Micro Norge.

For å bedre forstå og redusere disse risikoene, anbefaler Trend Micro at virksomheter bør:

  • Utvikle strenge rutiner for oppdagelse og administrasjon av virksomhetens eiendeler.
  • Der det er mulig, stemme med lommeboken på de mest pålitelige leverandørene. Med andre ord: ikke bruk penger på aktører du ikke kan stole på.
  • Gjennomføre risikovurderinger som går utover faste ukentlige rutiner. Det kan innebære å holde tritt med revisjoner av oppdateringer, samt følge nøye med på endringer i trussellandskapet.