BRANSJE: 

NØKKELAKTØR: Espen Gylvik, administrerende direktør i Cyviz, forteller om en strategisk satsing som ikke bare markerer selskapets inntreden i den indiske regjeringen, men som også posisjonerer Cyviz som en nøkkelaktør innen katastrofeforebygging og krisehåndtering. (Foto: Eivind Yggeseth)

Inngår kontrakt med indisk informasjonstjeneste

Cyviz inngår regjeringskontrakt med INCOIS i India. Avtalen innebærer etableringen av et operasjonssenter i Hyderabad.

Cyviz, som leverer digitale og standardiserte løsninger for kontroll- og konferanserom, har inngått regjeringskontrakt med Indian National Centre for Ocean Information Services (INCOIS).

INCOIS er et organ i Earth System Science Organization (ESSO), og den indiske informasjonstjenesten har en sentral rolle i å rådgi samfunnet, regjeringen og det vitenskapelige miljøet rundt informasjon om havet.

Med et veletablert rykte for sitt arbeid med å utstede tsunami-varsler og gjennomføre kystovervåkning, har INCOIS en kritisk rolle som bidragsyter for regionen rundt Indiahavet. 

Katastrofehåndtering

Kontrakten markerer Cyviz' inntreden i offentlig sektor i India. 

Det nylig inngåtte avtalen innebærer etablering av et Network Operation Centre (NOC) ved INCOIS’ kommende fasiliteter som er under oppføring ved deres hovedkontor i Hyderabad. Operasjonssenterets fokus vil være å styrke evnen til katastrofehåndtering.

Cyviz' teknologi vil spille en avgjørende rolle i å støtte INCOIS' oppdrag om å tilby kontinuerlig overvåking og varslingstjenester for kystbefolkningen.

Espen Gylvik, Cyviz

– Vi er stolte av å kunne samarbeide med INCOIS om dette kritiske prosjektet. Cyviz' teknologi vil spille en avgjørende rolle i å støtte INCOIS' oppdrag om å tilby kontinuerlig overvåking og varslingstjenester for kystbefolkningen. Det er en strategisk satsing som ikke bare markerer vår inntreden i den indiske regjeringen, men som også posisjonerer oss som en nøkkelaktør innen katastrofeforebygging og krisehåndtering, sier Espen Gylvik, administrerende direktør i Cyviz, i en pressemelding fra selskapet.

De første løsningene er planlagt å være implementert i februar 2024, i forbindelse med INCOIS’ 25-årsjubileum, der flere enn 100 forskere fra hele verden deltar. Hele leveransen av prosjektet forventes å være fullført tidlig i 2024.

– Vårt team vil sørge for at prosjektet blir gjennomført tidsnok. Samarbeidet gir anledningen til å demonstrere Cyviz' kompetanse, og legger grunnlaget for fremtidige muligheter innen avanserte kontrollrom med regjeringen og forsvarssektoren i denne regionen, sier Gylvik.