De beste anti-spam programmene
Antivirus-program er et nødvendig onde. Vi vil helst ikke ha det, men med spam blir det en nødvendighet. Her er ekspertenes beste programmer.
Her er PC Worlds favoritter - som er testet grundig:
MailFrontier Desktop (karakter 8,7 ) Best i test)
Pris: ca kr 210
Leverandør: MailFrontier
Internett: www.mailfrontier.com
Pluss: Ekstremt nøyaktig spamfiltrering, enkel integrasjon.
Minus: Reklamerer for seg selv i dine e-poster som standard.
PC World mener: MailFrontier Desktop var tidligere kjent som Matador, og navnet går fortsatt igjen i noen av skjermbildene. Programmet er enkelt å installere og integrerer seg automatisk med Outlook eller Outlook Express.
Nettstedet til MailFrontier sier at de ennå ikke har integrasjon med Outlook 2003, og at dette er i en betaversjon nå. Vi lastet ikke ned noen betaversjon, men integrasjonen fungerte likevel utmerket.
Integrasjonen er enkel og består av knapper som merker e-post i innboksen som spam og e-post i karantenemappen som legitim e-post. MailFrontier Desktop har også en egen mappe for spam som den karakteriserer som svindel. Du kan også bare merke avsender av spam som uønsket. Hvis du merker en e-post som spam, blir den rapportert i sin helhet til MailFrontier.
Du har ikke særlig god kontroll over hvordan MailFrontier filtrerer e-posten din, men behovet for dette er heller ikke spesielt stort siden treffsikkerheten er ekstremt god fra første stund. Bortsett fra fire spam-meldinger, fremstod vår meget besudlede innboks som skinnende ren. Den stoppet også tre legitime e-poster.
MailFrontier legger automatisk til en linje i all utgående e-post som forteller at du bruker produktet deres. Vi liker ikke at denne funksjonen er på som standard og anbefaler deg å slå den av. Dette er ikke spam, men likevel på grensen i dagens opphetede klima.
En annen funksjon vi ikke liker er en teknikk som kalles
Challenge/Response. Heldigvis er den ikke slått på som standard, og programmet virker utmerket uten.
SpamCatcher (karakter 8,0)
Pris: ca kr 210
Leverandør: Aladdin Systems
Internett: www.aladdinsys.com
Pluss: Stor grad av automatikk, god integrasjon.
Minus: Treg når den sjekker signaturbasen.
PC World mener: SpamCatcher fra Aladdin Systems er basert på et samarbeid mellom alle brukerne av programmet. Når en bruker rapporterer en e-post som spam, synker troverdigheten til avsender. Det motsatte skjer når en bruker merker en filtrert e-post som god. Når du henter e-post, sjekker SpamCatcher hver enkelt melding mot sin database. Resultatet er at det tar litt tid å hente e-post, men databasen er hele tiden oppdatert og alle endringer skjer umiddelbart. Hastighet er viktig for å kunne avsløre spam tidligst mulig og rette falske positive. Installasjonen er enkel og integrasjonen slik vi forventer.
Ulempen er spam-meldinger hvor du som mottaker også er forfalsket inn som avsender. Selv om databasen til SpamCatcher inneholder mer informasjon enn bare avsenderen, vil nok de fleste kvie seg til å rapportere seg selv som spammer. Spesielt siden SpamCatcher, helt til du slår den av, viser deg en dialogboks og spør om du ønsker å ødelegge ryktet til disse avsenderne. Ikke morsomt når du selv står på listen.
SpamCatcher har få innstillinger siden alt er automatisert og basert på samarbeidet rundt signaturbasen ) eller spam-fingeravtrykkene, som Aladdin Systems kaller det. SpamCatcher er effektiv fra første e-post, og da påstår den selv at den er meget moderat.
Du kan sette den strengere, men vi tester som vanlig med standardinnstillingene. SpamCatcher har litt for mange falske positive, men stopper nesten all spammen.
Avinstallasjonen var litt ufullstendig, siden den ikke rydder ordentlig opp etter seg. Outlook måtte derfor gjennom en liten rekonstruksjon og opprydding etterpå.
SpamNet (karakter 8,3)
Pris: ca kr 280 (årsabonnement)
Leverandør: CloudMark
Internett: www.cloudmark.com
Pluss: Rask online-løsning, stor nøyaktighet, god integrasjon.
Minus: Vanskelig å vite når e-posten er ferdig sjekket.
PC World mener: Også CloudMark har et nettverk som består av brukerne av SpamNet: Hver bruker merker e-post som SpamNet feilkategoriserer den ene eller andre veien, og nettverket blir automatisk oppdatert.
I motsetning til SpamCatcher og spesielt SA Proxy Pro, går nedlastingen i full fart, og en bakgrunnsprosess kontrollerer e-posten fortløpende. Resultatet er at det er litt vanskelig å vite når den er ferdig med å sjekke e-posten. Du må bare vente til innboksen og spam-mappen roer seg. Det er dog ingenting som hindrer deg i å begynne å lese e-posten mens du venter.
Brukerne av SpamNet får også karakterer av CloudMark avhengig av hvor raskt og nøyaktig de rapporterer spam eller retter opp legitim e-post. Denne karakteren bidrar til å skjerpe medlemmene, samt å vekte betydningen av dine rapporter. Du starter ut som middels og beveger deg opp eller ned alt etter som. Under vår test endret karakteren seg ikke i det hele tatt.
SpamNet fungerer bare med Outlook eller Outlook Express med POP- eller Exchange-konto. Integrasjonen er utmerket og veldig lik alle de andre. Det finnes åpenbart en konsensus om hvordan en slik integrasjon skal se ut.