DUSTIN PRISVINNER: Partnersjef i EMEA, Laurent Binetti, adminstrerende direktør og styreleder, Michael Dell og strategisjef i EMEA, Michael Collins, delte ut pris til Årets Dell-partner i Norge og EMEA, ved salgsdirektør Eirik Hanssen i Dustin Norge. Han er nummer to fra høyre. (Foto: Dell)  

Dustin årets Dell-partner

Dustin ble årets Dell-partner i Norge og Emea.

Godt salg via nett mot smb-markedet var en av flere faktorer som bidrog til at Dustin Norge mottok pris av Michael Dell under årets partnersamling i Wien i begynnelsen av november. Over 500 partnere fra hele EMEA var tilstede da Dustins salgsdirektør Eirik Hanssen måtte på scenen for å motta pris fra grunnlegger Michael Dell.

To ganger måtte Eirik Hanssen opp på scenen. Først mottok han prisen som bekreftelse på at de var årets Dell-partner i Norge. Deretter mottok han nok en pris med tittelen «EMEA Platinum Partner 2015».

Tripler på datasenterløsninger

Faktorene som bidrog til prisene er blant annet en dobling av totalsalget det siste året, og en tredobling av salget av dataromsløsninger. Dustin er nå den største Dell-partneren i Norge.

– Denne prisen er en stor anerkjennelse av resultatene vi har fått til sammen med Dell. Det er spennende å se at resultatene kommer som en følge når vi går «all in» fra begge sider. Vi har satset strategisk på Dell de siste årene, og nå høster vi fruktene, sier Haviken i anledning tildelingen.

50 prosent partnersalg

Først i 2008 gikk Dell over fra en direktsalgsmodell til å gå via partnere. I fjor gikk 40 prosent av EMEA-salget via partnere. I år forventer Dell å passere 50 prosent salgsandel gjennom it-kanalen.

– Dustin får prisen etter et år med god vekst. Vi samarbeider godt på store kunder og offentlige rammeavtaler, samtidig som vi har sett en markant økning i SMB-markedet. Sistnevnte er blant annet grunnet Dustins veldrevne løsninger for salg på nett. Vi ser stor vekst på løsninger for datasenter, så vel som klient. Platinum-prisen for EMEA viser at Dustin også utmerker seg i europeisk sammenheng, og blant annet ved at samarbeidet i Norge har styrket relasjonen mellom Dell og Dustin i hele Norden, skriver Christian Lorck, salgsdirektør i Dell Norge i en bloggpost på Delldirekte.

PS: IT-Bransjens utsendte var tilstede under partnersamlingen i Wien, og vi kommer tilbake med mer stoff om Dells partnerstrategi, og et intervju med Michael Dell i den anledning.