I SKOGEN:

Invitert til USA av Satya Nadella

Randulf Grotle er administrerende direktør i Devoteam M Cloud. I sommer har han vært i USA og møtt toppledelsen i Microsoft ettersom Devoteam ble kåret til årets Microsoft-partner. 

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Administrerende direktør i Devoteam M Cloud og CCO i Devoteam. Nå handler det om å gjøre seg ferdig med første halvår og så planlegge andre halvår. I tillegg har vi i Devoteam vært i USA og møtt toppledelsen i Microsoft, invitert av Satya Nadella (adm.dir. i Microsoft), i forbindelse med at vi ble kåret til Årets Microsoft-partner. Det ble jobb-sommerens store høydepunkt.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Det blir en vane. Det er nok mer utfordrende for familien enn for meg. Men de er vant til det, de også. Trikset er å prøve å slappe av når man kan, og så jobbe når det må til. Det blir en god del jobbing i juli. Derfor har jeg litt mer ferie når vi kommer inn i august.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Nå sitter jeg hjemme og har jobbet noen timer, og så tenkte jeg å ta en tur i skogen og løpe litt. Det er gull med hjemmekontor. Hyttekontor har jeg alltid noen uker på Vestlandet i Bremanger. Der var jeg i juli. I tillegg er jeg inne på kontoret av og til, men der er det ganske få nå i sommer.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte, hvor vi spør folka i bransjen om hvordan de har det på jobben i sommer.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Jeg prøver å komme meg ut på noen løpeturer, og så er det sesong for landeveissykling. Nå har Oslo kommune endelig asfaltert Maridalsveien igjen, så da er mulighetene gode. Senere i sommer blir det en tur til Italia, der jeg skal sykle noen av de kjente bakkene fra rittet Milan-San Remo. Når det er ferie-ferie, er det viktigste å slappe av og nyte tiden med familien. Da får vi båten ut på fjorden på Vestlandet og fisker krabber. Og så lager vi mat fra det vi får opp fra havet. Da er sommeren perfekt.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Jeg har to bokanbefalinger, én ny og én gammel: «All-in On AI» (2023) av Thomas Davenport og «Guns, Germs, and Steel» (1997) av Jared Diamond. En blanding av fag og god historiefortelling er en sikker vinner hos meg, og disse bøkene er veldig interessante. Jeg pakker alltid med en optimistisk bunke bøker på ferie, og så rekker jeg sjelden å lese meg gjennom alle. Løsningen er lydbøker og podkast, det kan jeg høre på overalt. På podkastlisten min har jeg Watts Occurring, Viaplay Motorpod, Giæver og gjengen, In Good Company, Stortingsrestauranten og Aftenpodden.