FERSK: Stillingen er helt ny, og innebærer arbeid med DFØs digitaliseringsagenda. (Foto: DFØ)

DFØ hadde ikke it-divisjon - før nå

DFØ annonserte denne uken ny it-direktør med sin egen splitter nye it-divisjon.

Publisert Sist oppdatert

På flere kanaler annonserte DFØ (Direktorat for forvaltning og økonomistyring) denne uken at de har ansatt Tore Blekastad som it-direktør. It-divisjonen ble annonsert samtidig med Blekastads tiltredelse.

– Hvordan kom DFØ frem til at dere trengte en it-divisjon?

Mandat for stillingen

  • It-direktøren har et strategisk ansvar for den overordnede it- og digitaliseringsagendaen i DFØ og er en del av direktørens toppledergruppe.
  • I tillegg har it-direktøren ansvar for arbeidet som skjer innenfor tverrgående teknologiutvikling og sentrale it-funksjoner som arkitektur, it-sikkerhet, it-drift, integrasjon og IAM, web og teknologistøtte.
  • I mandatet for stillingen inngår også ansvar for å legge til rette for god styring og utvikling av it på tvers i DFØ og god drift og leveranse av it-tjenester.
  • En viktig del av oppdraget er å jobbe virksomhetsnært og forretningsorientert med ledelse av teknologiutvikling, både i egen divisjon og i god samhandling med fagdivisjonene i DFØ, der det arbeides mye med digitalisering som en del av tjenesteutviklingen.

– DFØ har de siste årene hatt sterk vekst og høy utviklingstakt. Med nye fagområder, nye kunder og nye tjenester har vi blitt en større og mer kompleks virksomhet, samtidig som arbeidet med digitalisering har skutt fart i alle divisjoner. For å løfte den it-strategiske agendaen og styrke utvikling og drift av tjenestene våre, har vi nå etablert en egen divisjon for it, sier Hilde Singaas som er direktør i DFØ, til Computerworld.

Blekastad er motivert til den nye stillingen og samfunnsoppdraget til DFØ.

– Jeg ønsker å bidra til gode tjenester til offentlig sektor og en effektiv god statlig forvaltning. Den høye utviklingstakten og de nye fagområdene DFØ har fått ansvar for de siste årene, og mulighetene som følger av dette, motiverer meg. Jeg har fra tidligere stillinger god kjennskap til og engasjement for tjenesteområdene i DFØ, både innen lønn, HR og økonomi, og også innen fagområdene innkjøp, og styring, organisering og ledelse, sier Blekastad til Computerworld.

Han brenner for å bruke it til å forenkle og forbedre.

– Jeg tror it blir enda viktigere fremover for å levere gode og effektive tjenester innen disse områdene. Etter den første uken i DFØ har jeg et meget godt inntrykk både av organisasjonen og folkene her, og av tjenestene som leveres. Jeg er derfor veldig glad for tilliten og muligheten til å kunne bidra til dette i DFØ, fortsetter han.

Direktør Singaas er veldig glad for å ha fått Blekastad med på laget.

– Med Tore har vi fått en meget erfaren og kunnskapsrik it-direktør som jeg gleder meg til å arbeide sammen med, avslutter Singsaas.