DIGITAL GLEDE: Med kurset "Mer Digital" ønsker Telia Norge og Hedmark fylkeskommune å forhindre og redusere det digitale utenforskapet og motivere til digital glede og nysgjerrighet, forteller Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge. (Foto: Telia)

Arrangerer digitalt arbeidsverksted for eldre innbyggere i Hedmark​​

Telia og Hedmark fylkeskommune samarbeider.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom pilotprosjektet «Mer Digital» samarbeider Telia Norge og Hedmark fylkeskommune om å gjøre eldre innbyggere mer digitale.

Alle innbyggere over 65 år i Grue, Eidskog og Kongsvinger har fått en personlig invitasjon i posten til et digitalt arbeidsverksted.

Målet med verkstedet er å vise eldre innbyggere nyttige digitale verktøy de kan bruke på hverdagslige gjøremål. Det kan være å søke etter informasjon på internett, opprette epostkonto, sette i gang en videosamtale eller lære mer om hvordan sosiale medier fungerer. Veilederne er ungdom fra de ulike kommunene, samt ansatte fra Telia Norge. Det skriver Telia i en pressemelding.

Digital glede

Ifølge Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, ønsker selskapet å forhindre og redusere det digitale utenforskapet og motivere til digital glede og nysgjerrighet.

– Ved å spre kunnskap til de som ikke er vant med digitale verktøy og tjenester øker det kunnskapen om det digitale samfunnet og gjør det mulig for flere å ta i bruk viktige kommunale e-tjenester for eksempel innen velferd, sier Foss, og fortsetter:

– I tillegg kommer selvfølgelig den sosiale dimensjonen – ved å beherske internett og sosiale medier er det enklere å holde kontakt på tvers av generasjoner.

Digitaliseringsstrategi

Kursene arrangeres i Grue, Eidskog og Kongsvinger, og det er gratis å delta. 

Eva Lundin, Seniorrådgiver i Hedmark fylkeskommune, forteller i meldingen at Hedmark fylkeskommune støtter de nasjonale bredbåndsmålene og regjeringens digitaliseringsstrategi. Derfor vil de, sammen med samarbeidspartnere, aktivt bidra til å redusere digital utestenging og gjøre det mulig for innbyggerne i hele fylket å få tilgang til og kunnskap om digitale tjenester.

– Vi ønsker å gi våre innbyggere en mulighet til å bli inspirert av mulighetene og bruken av digitalisering og å lære hvordan digitale hjelpemidler kan gjøre hverdagen lettere og morsommere gjennom dette pilotprosjektet. Vi er svært glade for å ha Telia med på laget i dette arbeidet, sier Lundin i meldingen.