DIGITALISERING: Morten Dalsmo, konserndirektør i Sintef Digital, ønsker at stiftelsen skal lede an i digitaliseringen som foregår i Norge. (Foto: Skjermbilde fra promovideo / Sintef)

Signaliserer satsing på digitalisering

Sintef Ikt er blitt Sintef Digital for å signalisere at stiftelsen ønsker å spille en mer ledende rolle innenfor digitalisering i Norge.​

Publisert Sist oppdatert

Fra nyttår skiftet Sintef Ikt navn til Sintef Digital. Dette gjøres for å signalisere at digitalisering er ett av hovedsatsingsområdene for forskningsstiftelsen.  

Fagkombinasjoner

Sintef har naturligvis lenge holdt på med it-relatert arbeid, men stiftelsen er kanskje enda bedre kjent for jobben som er gjort innen andre teknologidisipliner. Særlig innenfor olje og gass, i tillegg til forskning og utvikling på skipsbygging og andre maritime anvendelser er Sintef vel kjent.

Når vi studerer nettsiden til stiftelsen, ser vi at det er en lang rekke fagområder som Sintef dekker: Bioteknologi, bygg og infrastruktur, fornybar energi, havrommet, helse og velferd, ikt, industri, klima og miljø, materialer, mikro- og nanoteknologi, olje og gass, samfunn er alle disipliner Sintef tilbyr.

– Sintef er ledende innenfor digitale teknologier og vi har evnen til å kombinere denne kunnskapen med vår lange erfaring innen blant annet fiskeri og havbruk, olje og gass, fornybar energi og helse, sier konserndirektør i Sintef Digital, Morten Dalsmo i en promovideo for navneskiftet.

Avansert it

Også på it-siden ligger Sintef langt framme. Direktøren i Sintef Digital peker på at de har lenge jobbet med stordata (Big data), tingenes internett (IoT – Internet of Things), og kunstig intelligens for å finne fram til nye og innovative løsninger for industri og samfunn.

Ett eksempel på dette er at forskerne ved Sintef har brukt stordata for å behandle innhentete hydroakustiske data for å effektivt finne og kartlegge fiskebestandene.

Sjefen for Sintef Digital ser fram til det nye året og de store utfordringene innen digitalisering både på forskningsnivå og i samfunnet for øvrig.

– Jeg ser veldig frem til å løfte den digitale satsningen i Sintef og virkelig ta en ledende rolle innfor digitalisering. Dette kommer til å bli viktig for Sintef og for Norge fremover, avslutter Morten Dalsmo.