DxO ONE: Tilgjengelig i september.

Skyt RAW med iPhone-pluginkamera

20 megapikslers rå-bilder med speilrefleks-kvalitet via innstikk.

Publisert Sist oppdatert

Apple er stolt av kameraet i sine iPhone-modeller - med rette. Disse har da også funnet en rekke profesjonelle anvendelsesområder opp igjennom tidene, til alt fra filmer og musikkvideoer til reklameklipp. 

Men på slutten av dagen så er iPhone fremdeles “bare” en superslank smart-telefon med et lite innebygget. På iPhone 6-modellene stikker faktisk kameraet litt ut, for å gi plass til billed-stabilisering og optikk. Mye magi skjer i programvare også, men billedsensor og kameralinse vil på et nivå alltid representere en begrensning i et så lite format.

Så trenger man et speilrefleks-kamera ved siden av? DxO mener nei, samtidig som de anerkjenner fysikkens lover. Deres forslag er et lite, frittstående kamera som kommer til sin fulle rett ved å bli koblet til en iPhone.

Plugg inn

DxO ONE er et lite kompakt-kamera som har en innebygget Lightning-kontakt slik at det kan plugges rett inn mot en iPhone. One kan fint ta bilder på egen hånd, men kryss det med en iPhone så kan sistnevnt fungere som søker.

Vi har sett andre produsenter, som Sony, gjøre liknende - men da gjerne med  større linser. DxO One er lett å få plass til i lommen (vekten er ca. 100g), og kan likefullt ta 20 megapikslers bilder takket være en 1" CMOS BSI billedbrikke og kameralinse med f/1.8.  

FullHD 1080p video kan også tas opp, inkludert 4x sakte film.

DxO One kan vris 60 grader begge veier i forhold til telefonen, slik at også selfie er mulig på en enkel måte. 

Det store salgsargumentet for DxO One er muligheten for å ta RAW-bilder, i tillegg til at kamera-funksjoner som blender og lukker faktisk kan styres manuelt dersom iPhone benyttes til å styre det. Blenderen kan justeres fra f/1.8 til f/11, og lukkeren fra 1/8000 til 15s eksponering. ISO-spennet er fra ISO 100 til ISO 51’200. 

Det er også en funksjon for SuperRAW, som er en sammenstilling av 4 RAW-bilder ikke ulikt HDR.

DxO One har innebygget microSD-kortleser, og er den koblet til iPhone kan JPG-filer eksporteres over og for eksempel deles med andre over sosiale medier eller som meldings-vedlegg. 

DxO ONE kan forhåndbestilles nå til 649 Euro, med levering til høsten.

Du kan lese mer om DxO ONE her.