Ny Exchange klar for bedriftene

Den nye versjonen av meldingsserveren Exchange ble endelig ferdig på fredag.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft meldte fredag at Exchange Server 2007 nå er satt i produksjon. En gratis evaluering av programvaren kan gjøres her.

Det finnes detaljinformasjon og tekniske ressurser for programvaren på nettstedet for Exchange og på nettstedet TechNet.

Utviklerteamet har lagt ut nyttig informasjon om nye Microsoft Exchange på denne bloggen.

De tre produktområdene som har gjennomgått mest forandringer i Exchange er sikkerhet, mobilitet og funksjonalitet knyttet til arbeidet med å sikre samsvar med nye lovendringer.

Lokalt eller sentralt

Nye, innebygde funksjoner gjør det for eksempel mulig for kunder å kjøpe lokal eller sentralisert antivirusprogramvare.

Som ledd i den nye bedriftslisensen, Client Access License (CAL), tilbys kunder Microsofts antivirusprogram Antigen for Exchange eller Exchange Hosted Filtering, en tjeneste som følger med Exchange CAL.

Les også: De aller beste Outlook-tipsene

Når det gjelder lover og regler, gir Microsoft administratorer mulighet til å sette opp epostregler i Exchange for å sikre at reglene følges i hele organisasjonen. Man kan for eksempel hindre fri tilflyt av epost mellom deler av organisajonen som skal holde atskilt eller sørge for automatisk arkivering eller sletting av epost etter fastsatte kriterier.

Kryptert

Nye Exchange gjør det også mulig å sende kryptert epost mellom servere som kjører dette produktet.

Les også: Lover sletteservice til mobilen

Tidligere krevde dette spesielle oppsett. Exchange 2007 skal også forenkle adgangen til epost på ulike enheter, som mobiltelefon. Programvaren tillater også at brukere som er på veien, kan slette alle data fra en Exchange Server, dersom utstyret skulle gå tapt eller bli stjålet.

Les mer om kontorapplikasjoner på vårt Kunnskapssenter.