KLAR TIL DYST: Christian Schøyen, nylig utnevnt norgessjef i Tieto, er klar til å sette i gang samarbeidet med nye kolleger i Software Innovation. (Pressefoto)

Vekst på nesten tre prosent

Tieto vokser, men halvårsresultatet er preget av oppkjøp og investeringer. Selskapet har også utnevnt ny norgessjef.

Den finske driftsaktøren Tieto har presentert sine resultater for andre kvartal 2015, med 2,7 prosent vekst. Driftsresultat, uten engangsposter, endte på omlag 267,5 millioner kroner.

Resultatet er påvirket av langtidsinvesteringer, blant annet oppkjøpet av Software Innovation tidligere i år, melder selskapet.

- Software Innovation er kjent for sin sterke nordiske tilstedeværelse innenfor digitalisering av kundenes dokument- og arbeidsflyt, noe som gjør oss i stand til å tilby et bredere spekter av tjenester til en større kundebase, sier Kimmo Alkio, konsernsjef i Tieto.

Han sier også at oppkjøpet har bidratt til å akselerere veksten, spesielt her i Norge, og at Tieto vil fortsette å investere i det konsernet ser som identifiserte vekstområder. Spesielt nevnes skytjenester, som har hatt 108 prosentvekst for Tieto i første halvår 2015.

Ny norgessjef

Christian Schøyen, leder for konsulenttjenester og systemintegrasjon i nye markeder og i Norge, er utnevnt til norgessjef i konsernet. Han fortsetter også i sin gamle rolle, og vil som konstituert norgessjef rapportere direkte til Alkio i Helsinki.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med det norske Tieto-teamet, og sammen med våre nye kolleger fra Software Innovation, sier Schøyen i en melding.

Tieto har i dag rundt 13.000 medarbeidere i 20 land, og hovedkontor i Helsinki, Finland. Omsetningen er på omlag 13 milliarder kroner.