FEILRETTING: Maskiner med Windows 7 Service Pack 1 (SP1) og Windows Server 2008 R2 SP1 er berørt av oppdateringen som Microsoft nå har lagt ut ny feilretting til for å få fjernet.

Slik fjerner du MS-feilretting

Microsoft bekrefter at oppdatering kan skape problemer for Windows 7-brukere.

Microsoft har bekreftet at en oppdatering som selskapet la ut 10. desember, kan skape problemer for Windows 7-brukere.

I tillegg har Microsoft lagt ut en ny oppdatering som vil fjerne den berørte feilrettingen fra Windows 7-maskiner og fra Windows Server 2008.

Installasjonsproblemer

Microsoft har ikke sagt så mye om hvilke problemer feilrettingen fra 10. desember kan skape. Ifølge amerikanske PC World kan feilrettingen blant annet skap problemer med å installere kommende feilrettinger og oppdateringer.

Det er imidlertid klart problemene er begrenset til Windows 7-maskiner og at brukere av Windows 8 og nyere Windows-versjoner ikke vil bli berørt.

PC World Norge har sjekket en Windows 8.1-basert pc i redaksjonen, og vi fant oppdateringen i systemet. Under denne Windows-versjonen skal den imidlertid ikke skape noen problemer.

AMD bekymret

Prosessor- og grafikkort-produsenten AMD har gått ut med en melding om den omstridte oppdateringen fra Microsoft kan gjøre det umulig å få installert nye grafikkdrivere.

KB3004394: Her er feilrettingen på en av PC Worlds Windows 8.1-maskiner.

AMDs bekymring er blant annet knyttet til selskapets egne Catalyst Omega-drivere, som ble lagt ut for nedlasting samme dag som Microsoft la ut sin omdiskuterte oppdatering.

På flere av Microsofts brukerfora på internett har Windows-brukere lagt ut meldinger om diverse problemer som følge av 10. desember-oppdateringen.

Eksempler er problemer med å få startet opp Windows Defender, vanskeligheter med VirtualBox og merkelige feilmeldinger User Account Control, skriver vår amerikanske søsterpublikasjon Infoworld.

Manuell reparasjon

Windows 7-brukere som ønsker å gjøre oppryddingen manuelt, kan bruke følgende oppskrift:

Gå til Kontrollpanel > Programmer og funksjoner > Vis installerte oppdateringer og søk etter den aktuelle oppdateringen, som heter Oppdatering for Microsoft Windows (KB3004394).

Høyreklikk på filen og velg Avinstaller. Etterpå må pc-en starte om igjen.