KOLLEGER: Norges-sjef i Tieto Christian Schøyen, helsesjef Håkan Dahlström, toppsjef Kimmo Alkio og sjef i Software Innovation, Torstein Harildstad, mener de sammen står bedre rustet på det nordiske hjemmemarkedet. 
KOLLEGER: Norges-sjef i Tieto Christian Schøyen, helsesjef Håkan Dahlström, toppsjef Kimmo Alkio og sjef i Software Innovation, Torstein Harildstad, mener de sammen står bedre rustet på det nordiske hjemmemarkedet. 

- Først og fremst et teknologioppkjøp

Ledelsen i Tieto har stor tro på oppkjøpet av Software Innovation (SI). Sjefen i SI, Torstein Harildstad, gleder seg også over oppkjøpet, men innrømmer blandede følelser. 

Publisert Sist oppdatert

- Dette blir spennende, sier Torstein Harildstad i det han kommer inn på Tietos kontorer på Skøyen i Oslo dagen nyheten ble kjent. Sjefen for Software Innovation har foreløpig ikke fått et eget nøkkelkort og måtte låses inn av Computerworld som var kommet for å møte Harildstad, den norske Tieto-sjefen Christian Schøyen og toppsjefen Kimmo Alkio. 

Tilstede var også Håkan Dahlström som er ansvarlig for offentlig sektor i den finsk-svenske it-giganten. Og han forteller at nettopp Software Innovations grep på offentlig sektor gjorde dem attraktive. 

- Vi ser på kjøpet av Software Innovation som en mulighet til å vokse videre inn i offentlig sektor, sier Dahlström.

Han peker på den kraftige digitaliseringstrenden som gjør sektoren til attraktive kunder for selskapet. 

Nære partnere

Tietos kjøp av Software Innovation bør ikke komme som noe veldig stor overraskelse. Selskapene har jobbet nært i flere år. Og Tietos toppsjef, Kimmo Alkio, sier han er imponert over løsningene fra det norske programvarehuset. 

Alkio mener at Software Innovation og de selv er en god match og at kjøpet vil styrke Tietos posisjon innen dokumentkontroll (ECM) i Norden. Han sier videre at kjøpet støtter konsernets mål om lønnsom vekst og styrker selskapets posisjon i det norske markedet.

- Rundt halvparten av profitten vår kommer fra programvare, og det vil vi nå øke. Faktisk er 500 av Software Innovations 600 kunder nye for oss, sier Kimmo Alkio. 

- Vekker følelser

Salget av Software Innovation føyer seg inn i rekken av norske teknologiselskaper solgt ut de senere årene. Tortsein Harildstad innrømmer at han har hatt litt blandede følelser.

- Det er klart oppkjøpet er noe som vekker følelser hos meg og mange andre i Software Innovation.  Men vi er et produktselskap. De produktene vi har, får nå et vanvittig mye større nedslagsfelt. Nå får vi muligheten til å gjøre det vi har planlagt mye raskere; å skape en stort nordisk programvarehus, sier Harildstad. 

Christian Schøyen som er sjef for den norske delen av Tieto mener selskapet nå har kjøpt mye spennende teknologi. 

- Jeg ser klare synergier sammen med Software Innovation. Vi er industrielt komplementerende. Og det er verdt å merke seg at SI ikke bare er i Norge, men at de allerede er et nordisk programvarehus som passer godt inn hos oss. 

- Er det et teknologisk oppkjøp? 

- Ja, dette er definitivt et teknologisk oppkjøp. Vi har lang erfaring med å drive frem løsninger. Vi er jo også et programvarehus, og får nå flere produkter i porteføljen, sier Schøyen. 

- Og vår programvare får nå tung integreringskompetanse i ryggen med Tieto, ikke minst i land hvor vi er mindre, skyter Torstein Harildstad inn og legger til: - Vi trengte en tung partner for å vokse inn i markeder som olje- og gass og helsesektoren. Og ikke minst innen finsk papirindustri.