BRANSJE:

Xiaomi Civi 4 Pro (Foto: Xiaomi).
NORSK SENSOR: Xiaomi Civi 4 Pro er utstyrt med nærhetssensor fra Elliptic Labs. (Foto: Xiaomi).

Elliptic Labs’ Proximity Sensor på Xiaomi Civi 4 Pro Smartphone

Norske Elliptic Labs er verdensledende innen AI Virtual Smart Sensors som for tiden er distribuert i over 500 millioner enheter.

Publisert Sist oppdatert

De kunngjør nå lanseringen av sin AI Virtual Proximity Sensor Inner Beauty med mangeårig kunde Xiaomi, som er den tredje største smarttelefonprodusenten globalt.

Sensoren er lansert den nye Civi 4 Pro-smarttelefonen Xiaomi Civi 4 Pro, utgitt for det globale markedet. Den drives av Elliptic Labs 'partner Qualcomms nylig annonserte Snapdragon 8s Gen 3-brikkesett. Kontrakten for denne lanseringen ble tidligere annonsert av Elliptic Labs.

Elliptic Labs' AI Virtual Proximity Sensor oppdager når en bruker holder telefonen opp til øret under en samtale, slik at smarttelefonen kan slå av skjermen og deaktivere skjermens berøringsfunksjonalitet. Dette hindrer brukerens øre eller kinn i å utløse uønskede handlinger under samtalen, for eksempel å legge på eller ringe numre. Å slå av skjermen bidrar også til å spare batterilevetid.

Nærhetsdeteksjon er en kjernefunksjon som brukes i alle smarttelefoner, men Elliptic Labs' AI Virtual Proximity Sensor er en unik, programvarebasert løsning som gir robust nærhetsdeteksjon uten behov for en dedikert maskinvaresensor. Ved å erstatte maskinvaresensorer med programvaresensorer reduserer AI Virtual Proximity Sensor enhetskostnadene og eliminerer innkjøpsrisiko, skriver Elliptic Labs i en pressemelding.