GI OSS PENGA: X, tidligere Twitter, gjør nå endringer i sin betalingsmodell. (Foto: Unsplash)

Tar en dollar for disse funksjonene

X introduserer nok en betalt bruker-variant. 

Nye brukere som ikke betaler får kun lese og scrolle hvis de er fra New Zealand eller Fillipinene. Det melder BBC

Det vil nå koste 1 dollar i måneden hvis brukere fra disse landene vil tweete, retweete (dele andres poster), like innlegg og svare på andres innlegg. Plattformen sier selv at målet med denne endringen er å redusere spam, bot-aktivitet og manipulering av plattformen. Elon Musk indikerte for et par uker siden at dette var en endring han ønsket. 

Nye kontoer vil også måtte verifisere telefon-nummer, men som nevnt vil det være mulig med gratis-konto som kun har lese-rettigheter. En av risikoene med dette grepet er at X kan miste enda flere brukere enn de allerede gjør. Det kan få konsekvenser for annonse-inntekter, som i stor grad er hva X tjener penger på. 

Premiumsvariant

Allerede finnes det en premiums-variant av X der brukere som betaler 8 dollar får bedre synlighet på sine innlegg, skrive lengre innlegg, og sende direkte-meldinger til de fleste andre brukere. 

I det siste har det versert mye feilinformasjon og fake news på flere sosiale medier-plattformer, og EU har varslet både Tiktok og X om å skjerpe innsatsen. Det er et ledd i EUs arbeid med å styrke forbrukeres rettigheter og å balansere konkurransen mellom storplattformer og andre selskap.