INVESTERER: Elon Musk har blitt aksjonær og styremedlem i Twitter. (Foto: Unsplash)
INVESTERER: Elon Musk har blitt aksjonær og styremedlem i Twitter. (Foto: Unsplash)

Elon Musk går all in på Twitter

Tesla-sjefen punger ut for aksjer og styreplass.

Publisert Sist oppdatert

Det ble nylig kjent at Elon Musk har investert 2,89 milliarder dollar i Twitter, noe som tilsvarer 9 prosent av aksjene deres. Nå kommer det frem at han også har fått plass i Twitter sitt styre.

Parag Agrawal, som er administrerende direktør i Twitter, annonserte dette på plattformen.

– Jeg er glad for å dele at vi oppnevner Elon Musk til styret. Gjennom samtaler med Elon i nyere tid har det blitt tydelig for oss at han vil gi stor verdi til styret, skriver Agrawal.

Elon Musk har nylig gått hardt ut om Twitter og ytringsfrihet. I slutten av mars skrev han på plattformen at ytringsfrihet er essensielt for et fungerende demokrati, og spurte følgerne sine om Twitter følger prinsippene for frie ytringer. Dette kan være bakgrunn for samtalene Agrawal sikter til. Videre skriver nemlig Agrawal om lidenskapen til Elon vedrørende plattformen, og at Musk både har tro på og kritiserer Twitter.

Også tidligere administrerende direktør og grunnlegger av Twitter Jack Dorsey ønsker Musk velkommen. Det er kanskje ikke så rart når aksjene til Twitter har økt med 27 prosent i verdi etter annonseringene. Musks tid i styret vil være ferdig i 2024.