Historisk fra Gule sider

Sjekk hvordan nabolaget så ut 1937.

Publisert Sist oppdatert

Eniro har lansert en søketjeneste hvor du kan søke i gamle flyfoto og sammenligne bildene med dagens utgaver. I første omgang er det kun Oslo som er dekket av tjenesten, men etter hvert skal det dukke opp gamle utgaver av de største byene i Norge.

Portalsjef i Eniro, Tore Godager, forteller til IDG.no at dette er den første tjenesten i verden som gir deg en søkbar, historisk oversikt over gamle flyfoto.

- Mens Google no konsentrerer seg om å lage kart over planeten mars holder vi et litt mer hjemmelig fokus. Du kan søke opp gamle landemerker eller huset ditt og se hvordan bebyggelsen i nabolaget har endret seg gjennom årene, sier Godager.

Søkevinduet gir deg samme utsnitt av to fotografier slik at du enkelt kan sammenligne bilder fra ulike tidsperioder. Databasen inneholder søkbare fotografier fra 1937, 1952, 1971, 1984 og 2004.

Omfanget av tjenesten vil naturlig nok begrense seg til de flyfotografiene som finnes, men vi vil etter hvert tilby en god oversikt over de største byene i landet.

Her kan du selv teste ut tjenesten.

LES OGSÅ: Google inntar verdensrommet