FORENKLER: Som følge av svakre resultater forenkler Lenovo selskapets mobilvirksomhet, med blant annet redusert antall modeller. (Foto: Lenovo)
FORENKLER: Som følge av svakre resultater forenkler Lenovo selskapets mobilvirksomhet, med blant annet redusert antall modeller. (Foto: Lenovo)

Lenovo sliter og kutter 3200 jobber

Svake kvartalsresultater gjør at kostnadene må reduseres.

Publisert Sist oppdatert

Det kinesiske selskapet hadde særlig tøffe markedsvilkår i andre kvartal, sa Lenovos toppsjef Yang Yuangqing tidligere i dag, kinesisk tid. Etterspørselen etter pc-er og nettbrett er stadig lav, og den beinharde konkurransen på det kinesiske mobilmarkedet gjorde innhogg i selskapets salg av smartmobiler.

105 millioner dollar i fortjeneste

Lenovo rapporterte et fall på 51 prosent på nettofortjenesten år for år, til USD 105 millioner. Omsetningen økte samtidig bare 3 prosent sammenlignet med forrige år, til USD 10,7 milliarder.

Som et resultat av dette har Lenovo satt i gang omfattende kostnadsreduksjoner. 3200 jobber skal bort, dette innebærer en bemanningsreduksjon på fem prosent av selskapets 60000 ansatte. Videre skal selskapet også restrukturere mobilvirksomheten sin, til en enklere struktur med færre forskjellige modeller.

1,35 milliarder dollar innspart

Disse tiltakene skal redusere selskapets kostnader med USD 1,35 milliarder per år, mens restruktureringen av mobilvirksomheten vil påføre Lenovo engangskostnader på USD 600 millioner.

Tiltakene skal gjennomføres så raskt som mulig. Ifølge et brev toppsjefen sendte til alle ansatte er «ikke disse tiltakene noe vi gjør med lett hjerte, men de er nødvendige for å sikre Lenovos langsiktige suksess».

Lenovo har lenge vært verdens største pc-fabrikant, og utvidet virksomheten i fjor ved oppkjøpene av Motorola Mobility og IBM x86 serverdivisjon. Nå ser det ut som selskapet sliter med å få disse enhetene inn i forretningen, og lønnsomme.