Office for Mac 2015 lekket

Neste Office-versjon for Mac blir lik Windows-versjonen.

Publisert Sist oppdatert

Office for Mac 2011 begynner å dra på årene, men nå er neste versjon heldigvis rett rundt hjørnet. Også iPad-appene får oppdatering.

Et av de største problemene med Microsofts Office for Mac har vært det noe underlige brukergrensesnittet som MS har valgt for Mac-versjonen, som i liten grad likner på Windows-storebror. Epost-klienten Outlook fikk en reinkarnasjon som Entourage for Mac, men ble aldri noen suksess. Og på langt nær alle funksjoner man finner i Windows-versjonene finnes i Mac-utgaven.

Men i senere tid har pipen fått en annen låt, med nye koster hos Microsoft. iPad-versjonen av Office er ute, og oppdateres fortløpende. Og dersom vi skal tro lekkasjene som har dukket opp på kinesiske CNBeta så kommer altså Office 2015 for Mac i løpet av kommende kalenderår.

Fire satsningsområder

Microsoft velger å satse strategisk på følgende områder: Modernisering av opplevelsen, Outlook som er bedrifts-klar, integrasjon mot skyen og sky-tjenester, samt OneNote for Mac. Sistnevnte er allerede lansert, og har slått godt an.

Moderniseringen går ut på å gjøre Mac-opplevelsen lik Windows-opplevelsen, noe som sikkert er kjærkomment for bedrifts-brukere som er vant til Office på Windows på jobb.

Når det gjelder det å være på nett så ser man for seg integrasjon mot Office 365 og SkyDrive samt SharePoint - sistnevnte antakelig mot et SP-servermiljø. Også sømløst samarbeid over skyen støttes.

Også Word, Excel og PowerPoint gjøres lik som Windows-versjonene, med ribbon-båndet i toppen og det hele. Dette er forsåvidt en omdiskutert funksjon, men likefullt en markant Microsoft-fornyelse som tidligere topp-kandidat Steven Sinofsky i sin tid orkestrerte.

Paritet

Større funksjonalitets-paritet søkes også oppnådd i de nye appene. Beta-versjon kommer i løpet av året, men det er usikkert om det blir åpen eller lukket, og hvor mange runder den vil gå.

Via TheVerge og CNBeta