Daglig it-kamp i bank

Med flere leverandører inne på kontrakt, er det duket for daglige kamper om kundens gunst til Danske Bank.

Publisert Sist oppdatert

Danske Bank, som eier Fokus Bank i Norge, har sidestilt to store it-leverandører etter å inngått en avtale, verdt et tre-sifret antall millioner, med HP.

Avtalen innebærer at HP kommer inn og må konkurrere med bankesn eksisterende leverandør, nemlig IBM. Avtalen er et resultat av den danske bankens it-strategi som betyr større bruk av multi-sourcing, skriver danske Computerworld.

Og Danske Bank er ikke alene om den tanken, forteller representanter for de to leverandørene som er inne. Begge erkjenner at de må leve med å måtte slåss om kundens gunst hver dag.

- Etter hvert som teknologien blir mer moden og i stadig større grad beveger seg ut i skyen, blir mulighetene for multisourcing selvfølgelig også større. Det blir en trend i markedet, sier Kim Riis Pedersen, direktør for outsourcing i HP Danmark til avisen.

LES OGSÅ: Nettskyens tredje bølge

Tøft marked

IBM har frem til nå vært alene som stor-leverandør til Danske Bank, nå må de konkurrere med HP om oppgavene som skal løses.

- Jeg kan selvsagt ikke kommentere en konkret avtale mellom Danske Bank og HP. Generelt er det min erfaring at konkurransen i markedet er intens, og at Danske Bank er en av flere som ønsker tilgang til flere leverandører i deres rammeavtaler, sier Carsten Grønning som er kommunikasjonssjef i IBM Danmark.

Han understreker imidlertid at IBM å tro på egen konkurranseevnen og er ikke redd for konkurransen.

- IBM leverer fortsatt både maskinvare og tjenester til Danske Bank, og jeg ser våre priser er svært konkurransedyktige. Vi syns selvfølgelig det ikke er gøy når en kunde åpner for andre leverandører, men slik er reglene, sier Grønning.

Konkurrer mot tidligere arbeidsgiver

Kim Friis Pedersen og HP er glade for å bli tatt inn i varmen av Danske Bank. Kim Friis Pedersen kjenner også konkurrenren godt, siden han har jobbet i IBM i 3 år før han ble plukket opp i fjor sommer for å lede HPs danske outsourcingsvirksomhet.

- Det er jo slik spillet er, det er konkurranse, så jeg visste jeg kunne bli satt i denne situasjonen på et tidspunkt, sier han til danske Computerworld.

Han sier at også HP er klare til å håndtere multisourcing-trenden i forhold til både Danske Bank spesielt og finansnæringen generelt.

LES OGSÅ: - Ikke lenger ideologisk