AMBITA SOLGT: Næringsminister Iselin Nybø sier at regjeringen lenge har vært tydelig på at staten ikke er langsiktig eier av Ambita. (Foto: Marte Garmann)

Regjeringen har foreslått 43 millioner mer til ikt-forskning

STATSBUDSJETTET: Mer penger til grunnleggende ikt-forsking.

Publisert Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2020 foreslår regjeringen å følge opp langtidsplanen for forsking og høyere utdanning med til sammen 585 millioner kroner.

Av dette går 315 millioner kroner til Teknologiløftet, FoU for fornying og omstilling i næringslivet og Kvalitet i høyere utdanning. Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. 

Når det kommer til Teknologiløftet er forslaget 43 millioner kroner mer til grunnleggende ikt-forskning og 131 millioner til videre utvikling av helseanalyseplattformer. 

– Satsingen på ikt-forskning legger til rette for banebrytende funn som vi i dag ikke ser konsekvensene av, men som på sikt kan ha stort potensiale for verdiskapning. Nå kan vi bygge fagmiljø som kan utdanne flere kandidater med ikt-kompetanse til akademia, næringsliv og offentlig sektor, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), i pressemeldingen.